ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Находчива пловдивчанка разказа как е пробила в Англия
Автор: Васил Динев 10:03 / 02.04.2019Коментари (0)11701
©
Двама от финалистите в различни категории на конкурса "Български бизнес награди във Великобритания" са родом от Пловдив. Днес споделяме с пловдивчани едната от успешните истории, за да послужат за вдъхновение. Публикуваме интервю с Галина Христозова, очаквайте такова и с втория участник.

- Здравей, Галина, разкажи ни как се разви идеята ти за натурална козметика?

- По време на втората ми бременност, която беше доста трудна и трябваше да лежа за задържане, преосмислих някои неща в живота си и започнах да мисля много повече за здравословен начин на живот. Гледайки някои съставки в козметиката знаех, че е време да направя нещо по въпроса и започнах много повече да чета и да се интересувам от натурални алтернативи на вече предлаганата козметика по магазините и продукти за бебета. Първият ми опит беше натуралното ми олио за моето бебе, което направих, като последва сапун за къпане и крем за подсечено дупе. Нищо не можеше да се сравни с аромата на билки и масла и тяхното въздействие върху кожата ни, а резултатите ме насърчиха да продължавам. Така започнах да променям начинът си на живот в нова посока. Все повече се разпалваше идеята да живеем здравословно и да намалим колкото е възможно нещата, които вредят не само на нас, но и на нашата планета.

- Разкажи за първите ти стъпки от превръщането на идеята в бизнес начинание? 

- Тази моя страст не можеше да остане незабелязана от моите близки и приятели. Те бяха изключително любопитни и с удоволствие искаха да опитат някои от моите творения. Удовлетворението и насърчението, което получих ме провокира. Няма да забравя, когато майките в училището на дъщеря ми бяха силно впечатлени и си направихме една сутрешна сбирка на кафе, за да им представя някои от моите неща и почти всички споделиха, че искат да си купят. После ми се обадиха за още продукти, тези дами бяха споделили на приятели и познати. Моят мъж ме подкрепи да превърна тази моя страст в бизнес начинание.

- Имаше ли трудности с документалното стартиране на фирма, отговарянето на изисквания и стандарти? Кой ти помогна? По-лесно или по-трудно е да се прави бизнес в Англия, отколкото в България? 

- Нямах представа как се прави бизнес в Англия. Започнах да чета в интернет по въпроса и един ден седнах и попълних формата за самонаето лице. Оказа се изключително лесно да стартирам свой собствен бизнес и без никакви административни спънки или разходи дори. Процедурата е изключително улесняваща всеки предприемач. Направих си фейсбук страница и онлайн магазин в последствие. Магазинът ми стартира септември 2015 г и вече имам клиенти от цял свят.

- Разкажи малко повече за продуктите ти, какво е уникалното в тях - изобщо направи си малка реклама.

- Продуктите ми са направени изцяло с натурални съставки – масла, аромати и билки. Стремя се да използвам главно стъклени бутилки и бурканчета, които могат да се използват пак за някои битови цели. Идеята е да се намали вредното влияние на пластмасата не само върху хората, но и в околната среда. С продуктите, които правя насърчавам хората да използват био разградими неща и да рециклират. Последният ми продукт, който направих е алтернатива на пластмасовото фолио, с което можеш да опаковаш всичко, от храна до играчки на детето. Моето "фолио“ е изцяло направено от 100% памучен плат, покрит със пчелен восък. Можете да го намерите в най-различни разцветки и размери в магазина ми. Освен това  много популярно е олиото, което спомага сгъстяване на мигли и стимулиране на растежа им. Правя и изцяло натурални парфюмчета за дами и господа. Може да поглезите ноктите си с масло, което ги заздравява. Бебешките продукти са много желани. Ще намерите различни кремове и продукти за тяло за всеки от семейството ви. От сапуните - билковият е моят бестселър. На много голям интерес се радват и сапуните бебета, които правя по повод кръщене или бебешки партита, както и останалите подаръци за гости по всякакви поводи. Всичко това правя с много любов и старание.

- Какъв тип са клиентите ти? Предимно с българи ли работиш, или успяваш да намериш път и към англичаните? Те добри клиенти ли са, по-различни ли са от нас, какво харесват?

- Както вече споделих, имам клиенти от различни държави и възрасти. Според мен най-важното нещо е хората да започнат да обръщат внимание на здравословния начин на живот и опазване на околната среда. Тези две неща са взаимно свързани. Бъди здрав и пази другите здрави, като опазваш околната среда.

- Според теб каква е формулата на успеха?

- Постоянство, Почтеност, Вяра. Постоянство в следване на мечтите. Почтеност – прави на другите това, което искаш и те да правят на теб. Вяра - нека твоята вяра бъде по-голяма от твоите страхове!  

- Ти си финалист в категория "Принос за устойчивост в опазването на околната среда" в "Българските бизнес награди" на Острова за 2019 г. Радваш ли се, че трудът ти е оценен и с какво смяташ ще допренесе тази висока оценка за бизнеса ти?

- Участието ми в "Българските бизнес награди" във Великобритания, носи позитиви за бранда ми от ден първи. В момента, в който споделих, че моят бранд е номиниран в 4 категории, приятели и клиенти ме затрупаха с добри пожелания и изразиха свята безрезервна подкрепа. Благодарение на конкурса, ежедневно все повече хора научават за моя бизнес и решават да опитат моите продукти. Подкрепата, която получавам от вота на публиката е много зареждаща, но и помага, благодарение на оставените позитивни коментари в платформата бранда ми, да гради позитивен имидж и да разраства пазарната си ниша. Също така ми помага да опозная конкурентите си и да създавам нови контакти и партньорства. Смятам този конкурс, за стълбичка на израстване и съм много щастлива от възможността да съм част от него. Адмирации на двете бизнес дами, които стоят зад създаването и реализацията му!







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: