Наематели на магазини в подлеза на Гарата: Бурджиев прибра парите за август и се изпокри!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
13:40 / 30.07.2013
11416
"От началото на месец юли нямаме никаква връзка с концесионера на подлеза на Централна гара Тодор Бурджиев. Прибра ни парите за наемите за месец август и се изпокри. Сега, заради стартиращата реконструкция на подлеза от новия концесионер, трябва да се изнесем до 11 август. Искаме си от Бурджиев повече от половината наем за настоящия месец, както и депозита по договора", оплакаха се в редакцията на Plovdiv24.bg наематели на търговски площи в подлеза на Централна гара. 

Хората твърдят, че търсят бизнесмена от края на юли. Договорът на Бурджиев като концесионер на подлеза изтича на 10 август и след това, както вече писахме, започва цялостната реконструкция на съоръжението от новите концесионери "ЖП гара Пловдив" ООД. Въпреки показването от страна на новия концесионер пред наемателите на търговски площи в подлеза на цялата документация по концесията и проекта, който ще се изпълнява на мястото, досегашният концесионер Тодор Бурджиев уверявал хората, че текат съдебни дела и докато няма решение, той ще продължи да стопанисва подлеза. 

"И тъй като наемите тук се предплащат, в края на месец юли ние платихме целия наем за месец август", пояснява още една от наемателките. 

Не така стоят нещата с новия концесионер. Той се е срещнал с наемателите на търговските площи в подлеза още през месец май и е предложил на Бурджиев реконструкцията на съоръжението да започне още тогава поетапно - вариант, удобен и за самите наематели. Но Бурджиев не се съгласява, разказват още хората.

"Ние не сме против ремонта, даже напротив, колкото по-бързо стане, толкова по-добре за нас. Няма значение, че близо 2 месеца или малко повече няма да можем да работим и ще трябва да затворим магазините", държаха да уточнят те пред нашия репортер.

Сега наемателите на магазинчетата са поставени в патова ситуация и не знаят какво да правят. Те се притесняват от факта, че като се изнесат заради реконструкцията на съоръжението, Бурджиев няма да им върне частта от наема за август, както и депозита по договора, тъй като ще изтълкува действията им като самоволно напускане на обектите. По думите им, те има право за опасенията си, защото Бурджиев през годините назад нееднократно е постъпвал непочтено с тях, като например се е изпокривал след многото наводнения, които са ставали в подлеза и не се е интересувал как ще се справят с проблема. На новия концесионер те вярват засега, защото каквото бил казал до момента, се е случило и не са били подвеждани по какъвто и да било начин от него. 

Репортер на Plovdiv24.bg потърси Тодор Бурджиев, за да публикуваме в сайта и неговата гледна точка. Обяснихме на секретарката му за какво търсим шефа й. Тя взе нашите координати и каза, че ще предаде обаждането ни. До този момент обаче все още Бурджиев не се е свързал с нас. 

Припомняме, че първото, което планират новите концесионери на подлеза на Гарата, е отстранят проблема с неговото отводняване. Предстои да бъде прокарана нова инфраструктура, канализация и ВиК в подлеза, ще бъдат поставени рампи за детски колички и приспособления за инвалиди.

Виж коментарите (6)

Още по темата (69):
28.11.2023 Пловдив много скоро ще има държавна автогара
12.07.2022 Държавата откупи Централна гара в Пловдив срещу 10 731 140 лева 
12.07.2022 Прекратиха концесията на Централна гара Пловдив заради пробива!
04.06.2022 Официално: Прекратяват концесията на Централна гара
26.05.2022 Ексклузивно: Развалят концесията на Централна гара Пловдив
07.07.2021 Глобиха концесионера на Централна гара в Пловдив, той ще съди държавата
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).