ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close
ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Над 3000 живущи в "Оазисите": Не сме диваци и пришълци! Тук живеят интелигентни и образовани хора
Автор: Васил Динев 20:41 / 18.04.2018Коментари (95)59017
Живущи в комплекс "Оазис" в Кючука се свързаха с Plovdiv24.bg, за да споделят онова, което ги вълнува и тревожи. Ето и сигнала: "Здравейте! Жител съм на комплекс "Оазис 4" в Пловдив. Тъй като доста дълго време чакахме и се надявахме отговорните институции да се сетят за ангажиментите си и към нашето т.нар. "гето", решихме да вземем нещата в свои ръце. Организирахме подписка за изграждане на допълнителен платен общински паркинг, също и написахме отворено писмо, което е наложително да се прочете и види от повече хора. Ще бъдем благодарни, ако вие публикувате това отворено писмо и следите заедно с нас дали зададените (може би леко неудобни) въпроси ще получат отговор".

Писмото:

Достатъчно слушахме и четохме  негативни изказвания по адрес на небезизвестните "Оазиси" в града. Сега е време за въпроси, намиране на решения и не на последно място - за реабилитация. Време е съгражданите ни да се уверят, че тези комплекси не се обитават от праисторически хора или диви племена и че те не са резервати. Тук живеят напълно нормални, интелигентни и образовани  хора, имали лошия късмет да се доверят на строител и община. Тук заживяха немалко хора с висок статут в обществото - лекари, фармацевти, учители, адвокати, инженери, програмисти и т.н. За съжаление, обаче, много от тях премълчават адреса си в непосредствени ежедневни разговори, с цел да избегнат присмех и подигравки. 

А ето какво РЕАЛНО се случва "зад кулисите":

На 10 август 2017г. по надлежния ред, беше подадено заявление към Община Южен, с вх.№ 47-П-2664, за поставяне на няколко допълнителни контейнера за битов отпадък. Скоро след това, на 23.08.2017г., получихме и съответния официален писмен отговор, подписан от зам. Кмет Милушев, с обещание, че искането ни ще бъде удовлетворено и желаните съдове за смет ще ни бъдат предоставени. Прилагам копие на писмото и снимка №1 и №2 , които визуализират ежедневното им състояние, няколко часа след изпразването на контейнерите. 

В "Оазис" не живеят диваци, за изненада на много от вас. Ние ясно си даваме сметка, че 4 бр. контейнера са крайно недостатъчни да обслужат около 800 домакинства (без да включвам към това число апартаментите в "Оазис" 6, които съвсем скоро предстои да се населят). Общината, обаче, не е на същото мнение и скоро след обещанието, представлявана от г-н Борислав Инчев, кмет на район "Южен", се отметна от думите си. Контейнерите в "Оазиса", към днешна дата, все още са мираж. 

Относно паркирането:

За наше огромно съжаление, фирмата строител е изпълнила единствено необходимият минимум по закон - 525 бр.  платени паркоместа, които са крайно недостатъчни за нуждите на около 1300 апартамента (общо в "Оазис 4" и "Оазис 6") с приблизително равен брой автомобили. От своя страна, Общината е дала разрешение за този мащабен строеж, удобно пропускайки да вземе под внимание естествените проблеми, които ще повлече след себе си това одобрение. Поради непримиримостта ни с настоящата ситуация, организирахме подписка с искане за изграждане на допълнителен платен общински паркинг. В нея, за изключително кратко време, се събраха над 560 подписа. Всички тези хора собственоръчно са вписали имената си на листовете, с ясното съзнание, че удоволствието да имат къде да паркират правилно автомобила си, ще се случва срещу ежемесечна такса и са повече от съгласни на това условие.

Всичко, което зависи от живущите в "Оазис" "пуми", "селяни", "пришълци" и както още да ни наричат, беше изпълнено. Надеждата и желанието ни е да си осигурим нормални и най-вече БЕЗОПАСНИ условия за живот - от епидемиологична, здравна и пътнотранспортна гледна точка. За съжаление, не срещаме абсолютно никаква подкрепа и съдействие от Голяма Община, Първо РПУ и от Община Южен, която, впрочем, би трябвало да се занимава с обслужване на интересите на жителите в този район, чиито данъци всички знаем къде отиват. Или греша? 

Е, драги съграждани (извинете ако това обръщение ви обижда) и Вие, уважаеми господа, заемащи временни управленчески постове, кажете моля, по какъв начин да изчистим името на ДОМА си, като на всяка крачка по пътя си, срещаме непреодолими спънки от институциите, от които това зависи? 

И в заключение ще кажа следното - който може да твърди, че в неговата кооперация (независимо с 5 или 500 апартамента) не живее поне една "черна овца", нека пръв хвърли камъка! 

 Въпросите ни са следните: 

1. Уважаеми, инж. Тотев и Вие г-н Борислав Инчев, кмет на район "Южен", кой сложи подписа си под разрешението за строеж на комплекси в подобен мащаб, пренебрегвайки усложнената ситуация, която неминуемо ще се предизвика от пребиваването в тях на огромен брой хора, без да е осигурена необходимата инфраструктура за това? И моля, имайте доблестта да отговорите с имена. 

2. Служителите в двете Общини, не са ли достатъчно компетентни да предвидят проблемите, които ще повлече след себе си това разрешение и, за които очевидно нямате план за изход? И ако са достатъчно компетентни, то защо въпреки това разрешението е факт? 

3. Г-н Милушев, зам. Кмет на район "Южен", в какъв срок планирате да изпълните даденото в писмен вид обещание за осигуряване на допълнителни контейнери за битов отпадък? Вече мина над половин година. Къде са? Наистина ли са толкова скъпи, че една от най-големите общини в България да не може да си ги позволи? Впрочем, такса "смет" също не е никак евтина, но това не е причина жителите на двата комплекса да не я плащат. 

4. Инж. Тотев, приоритет ли е за Вас благоустройството на всички райони в гр. Пловдив, също толкова важен, колкото непрестанното разкопаване на основни булеварди в града, често продължаващо месеци и години? И ако "Да", то какво ще предприемете по въпроса и в какъв срок?  

5.  Инж. Тотев, Вие като кмет на Община Пловдив и като специалист с необходимото образование, бихте ли посъветвал живущите в споменатите комплекси по какъв най-безопасен маршрут биха могли да се придвижат до контейнерите за битов отпадък, имайки предвид, че често става въпрос за възрастни хора или млади, придружавани от децата си? Обръщам внимание на липсата на тротоар от двете страни на улицата. (прилагам снимки №3, №4 и №5)

Ако е необходимо, допитайте се и до главния архитект на район "Южен" в гр. Пловдив - арх. Димитър Бахчеванов, в чийто ресор е и отговорът на въпроса ни. 

6.  Уважаеми Старши комисар Атанас Трайков Илков, директор на ОДМВР гр. Пловдив и г-н Петър Тодоров, началник на Първо РПУ в гр. Пловдив, кога Вашите служители ще започнат да вършат работата си качествено, без да се оправдават с недостиг на фишове, например? Кога ще започнат да се отзовават на сигналите ни за неправилно паркиралите автомобили по улицата, водеща към комплекс Оазис 4 и 6? И кога, в редките случаи на посещение от тях, ще започнат да глобяват повече от първите три коли, при наличие на колона от 30-50 неправилно паркирани автомобила? На какъв принцип Вашите служители избират кои да са няколкото глобени? Случайност ли е отказът от налагане на санкции на гореспоменатите автомобили и перманентният престой на цивилни полицейски коли, обозначени със стикер, паркирани под забранителните знаци?  

7. Към всички гореизброени господа - Кой ще носи отговорност ако в момент на нужда (както вече се е случвало), специализиран автомобил на пожарната или бърза помощ, не успее да стигне на време до съответния вход на комплекса, поради множеството неправилно паркирали автомобили, възпрепятстващи движението по иначе двупосочната улица? Прилагам снимки (№6, №7 и №8), визуализиращи ежедневната ситуация по единствената улица, водеща към двата комплекса. Придвижването по нея е допълнително утежнено освен от неправилно паркираните автомобили, а и от липсата на джобове за контейнерите за смет, които към момента са разположени върху пътното платно. 

В заключение:

По стара българска традиция, мерки се взимат винаги след като се случи инцидент. В светлината на събитието от 15.04.2018г. (случаят с десетте унищожени коли) , смятате ли, че е уместно институциите, които представлявате да се задействат в името на това да се предотврати повторен подобен инцидент, при който вече може и да има жертви? Нашето мнение, че ако се случи такава трагедия, пряка и поименна отговорност носите вие! 

Благодарим за отделеното време и внимание. Над 3000 живущи в гореспоменатите два съседни комплекса очакват вашите конкретни отговори.


Още по темата: общо новини по темата: 21
20.11.2022 »
16.07.2021 »
28.09.2020 »
04.08.2020 »
03.08.2020 »
18.05.2020 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница


Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Айде, моля ви се! Видя цяла България коренячките пловдивчанки какви красоти сътвориха, унищожавайки 10 коли. Иначе са много стока, супер са! Широките гащи им пречат...
0
 
 
хахахаххаха освен да пиша едно писмо и аз , че пред нас има 10места за 150коли и са заети 90% от времето от хора на които им е по удобно да спрат тук вместо да си платят синя зона ако може да бутнат училището или поне да направят паркинг в двора му....
+1
 
 
Изглежда грозно, недовършено и отвратително ! Никаква зеленина, трева, цветя, дървета !
+2
 
 
Ако бяха толкова интелигентни, нямаше да си купят, скапани кутиики и да се пъплят като китайци на едно място, с извинение към китайците, щото те са малко по бедни от нас.
-1
 
 
Абе , да ти кажа и РВ не отстъпват по диващина :D
+1
 
 
сигурно и ти си от тези обидените дето се правят на дръж ми шапката и са си мислели, че са хванали господ за шлифера, като си купят "кутийка във въздуха" по възможност по-евтинко ако може и за без пари. има една английска поговорка "Не съм толкова богат, че да си купувам евтини неща" след като сте се съгласили да живеете без паркоместа си продайте колите все пак в Пловдив има и Градски транспорт. Вие утре ще си купите по още една кола и пак ще искате от кмета да ви осигури паркинги. и ще завърша с един виц : БРИТАНСКИ УЧЕНИ ОТКРИХА ЧЕ НИКОЙ НЕ ТИ Е ДЛЪЖЕН. 93% ОТ БЪЛГАРИТЕ СА ШОКИРАНИ
0
 
 
Георги Вълнев Те още сега са непродаваеми, не след време!
+1
 
 
Регистрирайте си колите в община Пловдив плащайте данък в община Пловдив и тогава имайте претенции
+2
 
 
В Тракия поляна бол.Па нека съм си от село
+2
 
 
Регистрирайте си автомобилите в община Пловдив и тогава претендирайте за инфраструктура, паркинги и т.н. С това нагло поведение, няма как да получите подкрепа от останалите жители на града.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Лига на конференциите, сезон 2022/2023
ТВ и шоу сезон 2022/2023 г.
Преговори за съставяне на правителство 2022 г.
Преговори за съставяне на правителство 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Ако изборите бяха днес, кандидат на коя партия/коалиция бихте подкрепили?
ГЕРБ
ПП-ДБ
Възраждане
ДПС
БСП
ВМРО
Левицата
Кандидат на Президента
Кауза България
Съюз за Пловдив
Друга формация
Не съм решил/а
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
©2004 - 2019 Медия груп 24 ООД. Plovdiv24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Plovdiv24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: