Над 100 пловдивчани протестираха срещу строеж

Автор: Георги Василев
Коментари (14)
20:05 / 07.06.2020
10473
Над 100 души, които живеят в района на улица "Весела“ в Пловдив, се събраха на протест срещу застрояването на една от зелените площи в района, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Апетитният парцел в момента е ограден с метална мрежа. По данни на протестиращите мястото е собственост на фирмата "Инджовстрой“ ЕООД, която възнамерява да вдигне 15-метрова жилищна кооперация. Срещу тази идея днес излязоха гражданите, които издигнаха плакати с надписи "Няма да допуснем“, "Искам да има къде да играя“, "Безумие“ и др.

"Трябва гражданите да вземат нещата в свои ръце. Не знам защо всеки инвеститор се точи на междублокови градинки, зелени площи и все места, които са предназначени за обществено ползване. Като искат да строят – между Кючука и Родопската яка има място – да се разраства града навън, а не навътре“, коментира възрастен пловдивчанин пред репортера ни.

На протеста беше дошъл и Асен Костов – лидер на протестиращите срещу застрояването на парка зад хотел "Санкт Петербург“. Той даваше съвети на гражданите как да организират свои инициативен комитет и как легално да защитят идеите си.

Простиращите разговаряха лично и с кмета на район "Централен“ Георги Стаменов, който също уважи събитието. Той обеща да съдейства за среща между гражданите и представители на администрацията и общинския съвет, за да се търси решение на проблема. Възможно е по-късно да има и среща с инвеститора.

"Убеден съм, че ще намерите съдействие и подкрепа от страна на районната администрация и община Пловдив. Ще търсим възможности как това парче земя в сърцето на този парк да остане общинско, да остане за всички вас. С подкрепата на кмета и общинския съвет ще намерим разумно решение“, коментира Стаменов като намекна вариантите за откупуване и размяна на терена.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (14)

Още по темата (358):
23.04.2024 Шофьор: Положението в Пловдив е кошмарно! Търсете варианти, защото с това строителство ще става още по-зле!
15.04.2024 1200 евро за квадрат: Сабри Сюлейман от Момчилград купи нов едностаен апартамент в Пловдив
28.03.2024 Застрояват огромен парцел в западната част на Пловдив
25.03.2024 Средният ипотечен кредит за покупка на апартамент в Пловдив нарасна до 72 000 евро
25.03.2024 Спад в цените на жилищата в Пловдив и в още един град
14.03.2024 Зелена светлина за новия мегакомплекс в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).