ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Национална търговска гимназия инвестира в нови знания и умения на своите ученици и учители
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:16 / 27.04.2023Коментари (0)1081
©
Ученици от 11 клас в гимназията за поредна година провеждат своята производствена практика в чужбина  по проект "Иновационно предприемачество - новаторски идеи за бъдеще и стартиране на успешен бизнес“, договор № 022-1-BG01-KA122-VET-000073767,  по програма "Еразъм+“ финансирана от Европейския съюз. 

Група 1: Период на мобилността месец април 2023 г. – производствена практика с продължителност от 3 седмици по програма "PBL (Project Based Learning) Обучение, базирано на проекти“ - Tellus Spain S.L, в гр. Саламанка, Испания. Участниците са от специалност "Оперативно счетоводство“ и специалност "Икономическа информатика“ с работен английски език.

Група 2: Период на мобилността месец април 2023 г. - производствена практика с продължителност от 3 седмици по програма "Предприемачество - стартиране на бизнес“ - WBS Training, в гр. Дрезден, Германия. Участниците са  от специалност "Икономическа информатика“ и от "Икономика и мениджмънт“ с работни езици английски и немски език.

В три едноседмични курса по проект "Ефективност на обучението в смесена и онлайн среда“, с партньори European Academy of Creativity, S.L. от Испания и Molinos de Viento от Нидерландия се включиха 9 учители от гимназията.

Първата и Втората група учители посетиха гр.Валенсия, Испания.

Тема на първия курс беше “Take the Best Teacher out of Yourself". Учителите дискутираха върху разработването и прилагането на важни аспекти на ефективното и активното учене в класната стая;

Акценти бяха уменията за съпоставяне на учебното съдържание в контекст с употреба на подходящи методи; внедряване на стратегии за осигуряване на мотивация на всеки ученик; (про)активно справяне с възникващи смущения и конфликти в класната стая.

Втората група учители съсредоточи вниманието си върху особеностите на “Blended-Learning-Connecting-Remote-and-Face-to-Face-Teaching".

Участниците придобиха практическо разбиране за това как да адаптират и прилагат компоненти на "традиционните“ и технологичните ресурси към дейности на класа. Да помогнат на учениците да развият компетенции като автономност, критично мислене и чувство за собствена ефективност; насочване на учениците в различни и разнообразни процеси на мислене, създаване и обучение.

Курсът включва и проектиране на педагогически дейности с помощта на технологични инструменти. Получаване на по–широко
©
разбиране за практиките, политиките и системите на образование в различните страни, култивиране на взаимно уважение, междукултурна информираност и вграждане на общи образователни и обучителни ценности.

Трета група учители посетиха Амстердам, където се запознаха с предизвикателствата на стратегията за "Student-Centered Classroom: Teachers as Promoters of Active Learning.

Курсът представи методи, насочени към учениците, които да улесняват краткосрочната и дългосрочната им памет, критичното мислене, уменията за решаване на проблеми, подобряване на самочувствието и мотивацията им. Представени бяха практически решения, за насърчаване учениците да формулират сложни въпроси, да дискутират, да разработват рубрики и портфолиа.

Теоретичните знания бяха подкрепени от усвояването на практически умения за нови методи на преподаване, като: Обърната класна стая, Обучение, базирано на запитавания, Обучение, базирано на проблеми, Инструкция, базирана на казус, Учене чрез откривателство.

"Учителите и учениците на търговската гимназия ще продължават да инвестират в своето професионално и личностно развитие“ бе единодушното мнение на участниците по програма Еразъм +.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: