Мрежата прегря от коментари за забраната на зарята

Автор: Цвети Тончева
Коментари (1)
20:17 / 31.12.2021
13000
Мрежата прегря от коментари за забраната на зарята довечера, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Привържениците на зарята на площада се оказаха в пъти повече от тези, които са за нейната забрана.  

"Предпочитам да спрат продажбата и да забранят използването на пиротехника въобще, защото тя е в пъти по-опасна и вредна“, пише пловдивчанка. Тя изтъква и факта, че гърмежите са особено неприятни и за децата с аутизъм, които реагират по свой начин на шум от пиратки, заря и т.н.  Всичко е до самосъзнание, твърдят повечето и призовават да се спрат гърмежите от тераси и частни домове, вместо зарята от площада, която ще е само няколко минутки.

"Като се забрани зарята, какъв е смисълът? Нали хората й се кефят и я чакат цяла година....това е най-голямата радост за децата,а и не само....хората, които ще хвърлят от терасите си няма ли да плашат животните?“

Някои смятат, че в Пловдив тази вечер ще се гърми повече от миналите години и то именно заради тези забрани. "То не стига, че с тая пандемия ни забранихте едва ли не да дишаме, ами сега и единствения кеф разваляте на народа. Срамота! Обичам животните,  но и не одобрявам тази смешна забрана“.

"Заря няма да има, но бомби – мощно!“

"Това е най- хубавият момент в новогодишната нощ, красота за очите... Но, сега без него... От зарята взеха да пестят…“

"Да забраниш зарята по Нова година е най-голямата простотия!“

"Евтин популизъм - новогодишната заря я има навсякъде в света. В Пловдив не е повече от 10-15 минути (и я има на много празници, не само на Нова Година). За съжаление, сега няма да видим красивата заря, но това няма да ни спаси от безумните гърмежи от терасите и плющенето на всякакви видове пиратки и бомби от 6 следобед до 6 сутринта. Имал съм куче - умираше от страх още като започнат първите идиотски гърмежи. Някои от бомбите са толкова мощни, че прозорците се тресат. Кучетата не ги бърка зарята, която е само няколко минути, а дивашкото плющене по цяла вечер. Разбира се перфектно е да избягаш от отговорност, като не осъществиш контрол на безразборното гърмене, а отмениш официалната заря, която е красива. Сега хващам бас, че много хора ще накупят фойерверки сами и ще е 5 пъти по-шумно и то през цялата вечер.“

Мнозина предлагат и още нещо-  парите от спестената заря да се дарят на деца в нужда.

Виж коментарите (1)

Още по темата (266):
13.12.2023 По случай празниците Vivacom отключва всичките си телевизионни канали до 18 януари
30.12.2022 Д-р Милена Любенова: Периодът около новата година е пренаситен с традиционни празници
28.12.2022 Вижте къде са едни от най-високите данъци в света
27.12.2022 300 деца участваха в "Моята коледна картичка до Дядо Коледа" в карловско
село
24.12.2022 Къде е домът на Дядо Коледа?
23.12.2022 Коледа в Норвегия - снежна приказка от детството
Още новини от Новини от Пловдив:
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).