Монтираха билборд, рекламиращ Пловдив - европейска столица на културата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
17:38 / 23.04.2012
4938
Огромен билборд, рекламиращ кандидатурата на Пловдив за европейска столица на културата беше поставен на една от сградите до Римския стадион, видя репортер на Plovdiv24.bg. Информацията беше потвърдена от кмета Иван Тотев. Той уточни, че акцията по поставянето на транспаранта е в унисон с предстоящото откриване на реконструираното антично съоръжение, а въпросната сграда е една от тези на Главната улица, чиято фасада е най-неподдържана и изоставена.

Припомняме, че точно десет дни преди откриването на Римския стадион от премиера Бойко Борисов, областният управител на Пловдив Здравко Димитров остана видимо недоволен от огледа, който направи на обекта. Това се случи по време на работната среща между изпълнителите на реконструкцията, ръководителя на проекта Емилия Петрова и специалисти от областната администрация.

"Има някои неща, които трябва да се довършат. Виждам, че работници все още работят по обекта, но например шахтите под терасата не са почистени", коментира Димитров.

Добрата новина е, че срокът на откриването на обекта - 29 април, ще бъде спазен. Тогава на реконструирания Римски стадион ще бъдат премахнати оградите и съоръжението ще бъде предадено на инвеститора. 

Стана ясно още, че 100 000 евро от финансирането на Римския са спестени от разликата в заложените цени и разходваните средства. Част от сумата е пренасочена по други пера за реконструкцията.

"До края на май започваме Етап 2", обеща преди време кметът Иван Тотев. Той загатна и за нещо, което "никой до сега управляващ не е успял да направи за Пловдив", но какво е то ще бъде разкрито на 29 април.


Виж коментарите (7)

Още по темата (161):
11.04.2023 Ударно започна почистването на един от туристическите обекти в Пловдив
17.02.2023 За един месец оправиха счупеното стъкло на Римския стадион в Пловдив
29.01.2023 Дано никога повече да не ставаме свидетели на подобна грозна гледка в центъра на Пловдив
23.01.2023 Добра новина за един от най-посещаваните туристически обекти в
Пловдив
18.01.2023 Хванаха гаменчето, което счупи стъклото на Римския стадион
16.01.2023 Питаме малкото вандалче - защо го направи? Сега срам ли те е?
Още новини от Новини от Пловдив:
Гладиаторска среща на емблематично място в Пловдив
Заместник-министър в Пловдив: 33 млрд. лева европейски пари е опо...
Вижте как посрещнаха Митрофанова под Альоша в Пловдив
Бесни сте: Велико безхаберие и некомпетентност!
Дойде ред и на кино "Космос"
Идея: Тази сграда на Главната да стане обществена баня


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).