Множество злоупотреби с инвалидни стикери в Пловдив

Автор: Ивет Калчишкова
Коментари (4)
12:47 / 21.04.2024
8841
ОП" Паркиране и репатриране" получава ежеседмично множество сигнали за  злоупотреби с инвалидни стикери, даващи право за парко място в синя зона, сподели пред репортер на Plovdiv24.bg директорът на предприятието Нъшан Деркалестаниан.

Нарушенията са свързани предимно със стикери, които са с изтекъл срок или се ползват от лица, който не са собственици на конкретното МПС, а просто използват мястото.

По думите му не се спазва й часовия престой, който по регламент за инвалидните места може само до 3 часа, не е неограничен.

Всички тези нарушения са в ущърб на реално нуждаещите се.

Директорът сподели, че е разпоредил на служителите си да поставят талон с часа на паркиране на автомобил с инвалиден стикер и след изтичането на конкретното време, служителите му трябва да проверят дали колата още е там. Ако тя е превишила престоя си ще се наложи да й бъде поставена скоба.

Той уточни, че институцията няма правомощията да глоби или да направи фиш на гражданина.

Деркалестаниан разказа и за още един тип нарушители, които се забелязват по улиците в града.

"От служебните абонаменти могат да се възползват фирми и юридически лица. Физическите лица имат право на  преференциално паркиране в синя зона, така наречения - син талон. В "Капана", където е зелена зона, живущите имат право на зелен талон. За да се издаде такъв, те подават заявления при нас и съответно има изисквания на който трябва да отговарят, за да паркират преференциално."

Желаещите е необходимо да имат имот на дадената улица, да декларират, че нямат гараж и и МПС да бъде регистрирано на тяхно име. Други вариант е да имат договор за наем.

"Тези документи се подават при нас и ние им издаваме съответните талони, който отново се заплащат. Цената им е 15 лева на месец, а годишния абонамент е на стойност 150 лв за синя зона."

Той уточни, че тези граждани нямат право да ползват всички парко места в обхвата на синя зона, а само там за където е издаден талона.

Деркалестаниан допълни, че вече ОП "Паркиране и репатриране" правят проверки заедно с дирекция "Местни данъци и такси".

"Периодично изпращаме на дирекцията запитвания, където имаме съмнения дали гражданина, който ползва такъв тип талона действително няма гараж на негово име. От както аз съм директор често установяваме такива злоупотреби. Ако имат гараж нямат право да паркират преференциално ."

Припомняме, че преди дни директорът започна ударна ревизия на служебните абонаменти, дадени на фирми за прилежащи паркоместа.

Виж коментарите (4)

Още по темата (265):
16.04.2024 Ударна ревизия на служебните паркоместа в Пловдив
01.04.2024 Проблемът с паркирането в Пловдив се задълбочава
10.01.2024 Пловдивчанин: Висша некадърност! Нямат право да слагат скоба на такава
кола!
05.10.2023 Въведоха системата за умно паркиране в Пловдив
28.08.2023 Важно съобщение за шофьорите за синята зона в Пловдив
15.08.2023 Пловдивчанка за ул. "Леонардо да Винчи": Дали е вече Синя зона май никой не знае, но пари да се събират може вече!
Още новини от Новини от Пловдив:
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...
Лекарите, озовали се първи на "Руски": Един час не можехме да вид...
Излязоха данни за заплатите в Пловдив и областта
Вандали са опетнили красивите мозайки пред ДКЦ-V в "Тракия"
Пловдивчанка от "Игри на волята" претърпя ужасяващ инцидент, възс...
Арх. Филип Бакалски: Има тежка деформация в баланса на разпредел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).