ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Много нагла кражба от автокъща край Пловдив
Автор: Георги Василев 08:50 / 26.01.2020Коментари (1)60458
© Google
Рецидивист в кражбите сви над 9000 лева от шефа си, после се напи и му звънна, за да заяви, че трябва да го черпи. Въпреки наглата си постъпка и множеството присъди за гърба си, мъжът се размина само с условна присъда от районния съд, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Делото приключи през декември, но интересни подробности около случая изплуваха едва сега.

Подсъдимият бил безработен и не разполагал с парични средства, поради което понякога си набавял такива като извършвал кражби. Той бил многократно осъждан, като последния път (през февруари м.г.) успял да сключи споразумение с прокуратурата и се разминал с пробация и общественополезен труд.

За да изкара по някой друг лев, миел колите в една от автокъщите, която се намира между град Пловдив и село Труд. Автосалонът се състоял от обособени места за продаваните автомобили и офис, разположен в метален фургон. Ключът за фургона се съхранявал под разположен до вратата кош за боклук. Във вътрешността на фургона се намирало дървено бюро - в едно от чекмеджетата шефът понякога съхранявал пари в брой.

Рецидивистът знаел къде се намира ключа за фургона, както и че понякога шефът държи кеш в бюрото. В нощта срещу 20 септември м.г. подсъдимият отворил вратата на фургона и в едно от чекмеджетата на бюрото намерил сумата от 9 300 лева, които били предназначени за закупуването на нови автомобили. Зложелателят взел намерената в чекмеджето сума, след което заключил вратата на фургона и оставил ключа обратно под коша. Част от откраднатото похарчил, за да си закупи храна и алкохол, а остатъкът в размер на 7 000 лева поставил в празен буркан и него закопал в двора на къщата, в която живеел.

На следващата сутрин шефът влязъл в т.нар. офис. Решил да извади съхраняваните в чекмеджето на бюрото пари, тъй като предстояло извършване на разплащания с контрагенти фирмата. Тогава установил, че оставените от него 9 300 лева липсват. Той силно се притеснил и започнал да търси парите. В един момент забелязал, че друго от чекмеджетата е леко извадено и стои на криво. Тогава се усъмнил, че липсващата парична сума е открадната, поради което и сигнализирал полицията.

Пред разследващите органи споделил съмненията си, че е възможно извършител на кражбата да е подсъдимият, тъй като в ранните часове на нощта му бил позвънил по телефона в нетрезво състояние и обяснявал, че ще черпи. С оглед именно тези съмнения бил потърсен и подсъдимият, който признал всичко. Униформените извършили оглед в двора на къщата, при който бил намерен и иззет стъклен буркан от печена капия, затворен с капак, който съдържал банкноти, поставени в черен плик, увит с черна лента. Намерените 7000 лева били върнати на собственика, а извършителят за пореден път се изправил пред Темида.

От справката му за съдимост се установява, че подсъдимият е осъждан общо осем пъти, но е бил реабилитиран по право. Тъй като в края на 2019 г. получил само пробация, към момента на кражбата се водил неосъждан.

Мъжът признал всичко пред съда и изразил съжаление за стореното. Освен това указал съдействие на компетентните органи. Поради тези причини се разминал само с условна присъда от една година, гарнирана с 3-годишен изпитателен срок.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред окръжния съд.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 26.01.2020 г.
+3
 
 
Народна приказка – ИСКАЛ ДА ПОЧЕРПИ, АМА ЗАКОПАЛ БУРКАНА Част от откраднатото похарчил да си купи храна и алкохол, останалите 7 000 лева закопал в буркан в двора на къщата, в която живеел. Пред разследващите органи ограбеният шеф споделил, че е възможно извършител на кражбата да е Бай Грую, тъй като в ранните часове на нощта Бай Грую му позвънил по телефона в нетрезво състояние и обещал да го почерпи. С оглед именно тези съмнения бил потърсен и Бай Грую, който като поп си признал всичко. Ченгетата извършили оглед в двора на къщата, при който много внимателен оглед бил намерен и иззет стъклен буркан от червена печена капия, затворен с капак, а вътре в буркана от печената капия имало черен плик, увит с черна лента. Намерените 7000 лева били върнати на собственика, а извършителят за пореден път се изправил пред Темида. От справката му за съдимост установили, че Бай Грую е осъждан общо осем пъти, но пък е реабилитиран по право и тъй като в края на 2019 г. след предпоследния подвиг получил само пробация, към момента след осмата си кражба се води неосъждан. ВСЕ ЕДНО МОМАТА ДА Е ДЕВСТВЕНА, СЛЕД КАТО ОСЕМ ПЪТИ... ИМА ЛОГИКА! Бай Грую признал всичко пред съда и изразил съжаление за случилото се. Оказал и съдействие на компетентните органи, та по тази причина се разминава само с условна присъда от една дъъъъълга година с тригодишен изпитателен срок. Но да не се притесните... Присъдата му подлежи на обжалване пред окръжния съд. Густо, майна, филибето!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: