Младежи от ГЕРБ изненадаха пловдивчани с мартеници

Автор: Силвия Станева
Коментари (1)
16:58 / 01.03.2020
2816
Младежката организация на ГЕРБ в Пловдив реализира традиционната си инициатива на Главната улица по повод 1-ви март – Деня на Баба Марта. Младежите зарадваха пловдивчани и гостите на града с мартенички, изработени от децата в КСУ "Олга Скобелева", закупени с благотворителна цел. Към всяка мартеничка бе прикрепен информационен материал, в който бе поместена една от най-популярните легенди за произхода на уникалната българска традиция – закичването с мартеници.

"На 1-ви март тази година отбелязваме няколко празника - Баба Марта и Сирни Заговезни, а православните християни почитат паметта на Света Евдокия. Посланието, което отправяме към обществото с поредната ни инициатива е, че трябва да помним историята и традициите си, защото те ще запазят идентичността ни. Бяло-червеният конец е здравата нишка, която свързва българите по света в едно – да сме силни, щастливи и единни", заяви ръководителят на МГЕРБ в Пловдив Мирослав Тенев.

Инициативата на младежите бе подкрепа от председателя на Парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова, която е и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).