ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Междусъседски неволи в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:15 / 04.01.2015Коментари (22)8985
© Plovdiv24.bg
Проблем със съседи. За това сигнализира читател на Plovdiv24.bg:

Здравейте драга редакция! Пиша ви това писмо с надеждата, че евентуално може някой да ми помогне да реша, без да се стига до конфликти и междусъседски скандали, един битов проблем. 

Живея в монолитна кооперация, построена около 1980 г. на 4 етажа плюс още един етаж с тавански стаи. През лятото започнах да правя ремонт на таванското ми помещение, като съответно най-напред изолирах и ремонтирах покрива над него, който не е само моя собственост, а е собственост на всички живущи в кооперацията ни. 

Както е нормално и редно, боклука, който имах събран след ремонта, го събрахме и изхвърлихме в съответен контейнер за строителни отпадъци. Някои от моите съседи също започнаха да ремонтират покривните части на техните тавански стаи. 

Но за съжаление няколко от тях са оставили всички отпадъци в коридора на таванските стаи. След няколко разговора с тях кога възнамеряват да изхвърлят отпадъците си, за да имам достъп до таванската си стая, те ми отговориха, че: "На тях този боклук не им пречи. Ако на мен ми пречи, мога аз да си го изхвърля".

Обясних им, че не е редно да постъпват по този начин и че всички останали съседи са почистили боклука си след съответните ремонтни дейности.

Въпроса, който имам, е следният: Има ли и какъв е начинът, по който тези недобросъвестни съкооператори да почистят боклуците си? Благодаря, че отделихте време да прочетете писмото ми!







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Всеки ден по два чувала пред вратата на въпросните съседи. Там на вас няма да пречат.
+2
 
 
Ако имате асансьор на 2-3 пъти ще го свалите до входа на блока и го оставяте там.На вас вече няма да ви пречи и няма да си тровите нервите а на който му пречи пред блока да го хвърли в контейнера.Може да съм идиот,но аз бих постъпил така-по здравословно е :)
+3
 
 
Пусни в районното кметство молба-жалба, има специална "калинка" занимаваща се с това. Личен опит.
+5
 
 
Във Вашият случай най-безболезнено ще бъде да се свържете с районния инспектор от пожарната. Господина идва, проверява и съставя акт на извършителя, по закона за пожарна безопасност, както и предписание със срок да извърши почистването. Така едновременно ще бъде почистено, а селския тарикат ще заплати и глоба.Спестяваш си и главоболия. Действай!
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 04.01.2015 г.
+3
 
 
В този случай има една много хубава поговорка."Не очаквай, че когато правиш добро на някой, ще ти отвърне със същото"Наистина Българина е доста просто животно, което гледа само в неговата кочинка и на него да му е угодно за съжаление сме около 20% тези, които мислят различно, но така е тук остана само простащината, която е доста заразна и на всеки му кипва в един момент. Дано намериш решение на проблема с тези селтаци.
+12
 
 
Не мога да повярвам, че има такива животни! Тия трябва да бъдат глобени със солидна сума, че другия път да се сещат овреме! Простия българин не му ли се бръкне в джоба, от дума не разбира. Има и други начини, но са по-брутални и не ги препоръчвам - само за крайни случаи!
+13
 
 
слагаш боклука пред входната им врата и готово
+12
 
 
говори с домоуправителя, наемете хамали да го изхвърлят и съберете парите от всички, после като питат за какво е тази сума им обяснете
+18
 
 
със лош човек можеш да се разбереш но с прост никога
+11
 
 
Препоръчвам да се направи среща и консултация с адвокат. Домоуправителят в 95% никой не го бръсне за слива. Обсъдете нещата с юриста. Платете му някаква сума, за да дойде на място. Той знае какво да говори. Обикновено на повечето им замръзват лайната, когато някой се легитимира като адвакот. За съжаление от дума не разбираме. Повечето хора не заслужават нищичко да имат.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: