Материал в Plovdiv24.bg подпали форума, ето продължението!

Автор: Васил Динев
Коментари (32)
11:00 / 28.07.2017
21464
Материалът "Пловдивчанка: Кучетата им тичат на метри от децата ни! Без каишки! Без ограждения!", който вчера Plovdiv24.bg публикува, предизвика огромен интерес и множество коментари. Днес даваме думата на пловдивчанка, която има какво да каже по въпроса:

Здравейте, скъпа редакция на най-обективната пловдивска медия! Казвам се Виргиния Даскалова, на 34 години съм, от Пловдив. Живея във вх.Д на въпросния комплекс "Ори Билдингс" и снимката ми е публикувана във вашата статия от 27.07.2017 г. Не се притеснявам да застана с името си, за разлика от г-жа Михаела Куледжиева, която написа грозното писмо до вас (вчерашната публикация - Б.ред.), пълно с неистини. Наясно съм, че този факт, най-вероятно ще ми донесе глоба за това, че си пускам кучето без повод на регламентирано място и съм готова да я заплатя своевременно. 

Аз ще ви дам три гледни точки на проблема - като майка на две деца, като собственик на куче и като жител на "Северен".

1. Като майка на две деца на 10 години, бих казала, че най-лошата услуга, която може да направи една майка на детето си, е да му казва да се дръпне и да не ходи "там", защото има кучета и може да го ухапят. По мое мнение такива предупреждения създават у децата впечатления, че животните са лоши и след години четем за тези вече пораснали деца, пак във вашата медия, как са изтезавали някое животинче. 

2. Като горд и щастлив собственик на куче-бебе от около седмица, бих казала, че се страхувам за здравето му, тъй като много от майките с деца изхвърлят след себе си опаковките от кроасани, вафли, мокри кърпи и други. Г-жа Михаела Куледжиева и невръстният й 4-годишен син са специалисти по тези неща, но за съжаление досега не съм си поставяла за цел да ги снимам. Това е опасно не само за домашните кучета, а и за бездомните животни, за птиците и т.н., тъй като могат да ги изядат и да се наранят. 

Освен това тези болкуци се разграждат стотици години в природата, за разлика от кучешките изпражнения. Въпросната нерегламентирана кучешка площадка не в е парк, както е написала г-жа Михаела Куледжиева, а е гола поляна, пълна с осили и комари. Единствените хора, които я почистват от вафлите и мокрите кърпи, са собствениците на кучета. 

Освен това всеки от нас си носи торбички, събира "съкровищата" на домашния си любимец и ги изхвърляме в кошчето, което сме монтирали сами. Не събираме единствено изпражненията на бездомните кучета и котки, които преминават от време на време и може би г-жа Куледжиева се е натъкнала на тях. Но ако е нужно и тях ще събираме. Детската площадка е на 100 метра и там кучета не приближават. Дори напротив - децата от площадката и от комплекс"Язов" идват да си играят с кучетата ни и да им се радват, защото знаят, че са много добронамерени животни.

Става въпрос за лабрадори, джак ръсел, мопс, бобтейл и йоркширски териер. Кучетата ни си играят до нас, не прескачат огради и плетове - те не са коне. Опити да се обезопаси площадката са правени не еднократно, провеждани са срещи с кмета на "Северен" г-н Ралев. Надяваме той да се отзове в най-скоро време на нашите молби и мястото да бъде заградено. Агресивни кучета там не идват, защото ние не ги допускаме, с цел да опазим своите. Собствениците на агресивните кучета в квартала, ги водят на площадката , за която пише г-жа Куледжиева на бул."Дунав".

3. Като жител на "Северен" и на комплекс "Ори Билдингс" от 9 години бих искала да кажа, че от страна на Общината в района се работи много в последните 3-4 години. Направиха се много неща - поставиха се пешеходни пътеки, направи се голям паркинг, детски площадки и други. Надяваме се да направи и кучешка площадка, дори и за не е на това място, където да можем да пускаме свободно и любимците ни да поиграят. Благодаря предварително за това, че давате възможност да бъдат отразени всички гледни точки!

Виж коментарите (32)

Още по темата (68):
24.02.2023 Пловдивски адвокат: Въпрос на време е да стане нещо непоправимо
07.02.2022 Община Асеновград пита гражданите дали искат кучешка площадка
22.02.2021 Посочиха най-честите нарушения на собствениците на кучета в Пловдив
08.10.2020 Пловдивчани протестират срещу кучешка площадка
22.02.2020 Собственици на кучета възмутени от състоянието на площадка
10.02.2020 Пловдивчанин: Докога собствениците на кучета ще правят каквото си искат?
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).