Малко преди трагедията БМВ-то ковчег минало покрай патрулка, пътник махнал на полицаите

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
10:05 / 07.01.2022
13920
Поредното съдебно заседание по делото за смъртта на двете момчета край Пловдив се провежда в Окръжен съд – Пловдив днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg

"Полицаят Иван Юруков и двама негови колеги от сектор Пътна полиция на РУ Стамболийски са пристигнали на мястото на катастрофата 5 минути след получаването на сигнала. Видели забитото в дърво БМВ с младежите вътре.

Водачът Маринашки казал, че някой го ритнал отзад и за миг изгубил контрол над волана. Направен му е на място тест за алкохол, който е бил отрицателен. По-късно от РУ са донесли и единствения в РУ тест за наркотици и той също показал отрицателен резултат. Двамата колеги на Юруков останали на мястото, а той отишъл на кръстовището за Златитрап да регулира движението.

Това е пристигнала специализираната група, която вади телата на загиналите. На следващия ден около 12,30 ч. в РУ дошъл някой си Иван Домусчиев-Кача, който потърсил Юруков. Поискал да види колата, но му било отказано. Попитал вярно ли е, че пробата за наркотици е отрицателна, защото видял Маринашки предната вечер да пуши марихуана.

Сигналът веднага е докладван и Маринашки е отведен в УМБАЛ "Св. Георги" за кръвен тест. Младежът първо отказал, защото мислел, че трябва да плаща, но после се съгласил, тъй като полицаят му обяснил, че това е в негов интерес.

Юруков заяви, че не познава Кача, от колеги научил прякора му, защото година по-рано работел в друг район. Полицаят си спомня още, че когато отишли на местопроизшествието, Маринашки бил извън катастрофиралото БМВ, а останалите - в колата. Заяви, че без да е медицинско лице, когато погледнал състоянието на пътниците, видял, че единият на задната седалка е починал.

В деня на катастрофата полицаите са осъществявали контрол на пътното движение. Патрулната кола била в движение в Стамболийски, когато се получил сигналът за ПТП-то. Юруков си спомня, че известно време преди това същото БМВ минало покрай патрулката и някой от пътниците им махнал с ръка".

Виж коментарите (0)

Още по темата (51):
21.07.2023 Днес Петър Маринашки влиза в затвора за пет години заради причинена смърт на двамата му приятели
19.07.2023 Окончателно: Петър Маринашки влиза в затвора
24.06.2023 Бащата на Тошко, загинал при катастрофа в Кадиево, губи всякаква надежда за справедливост
03.04.2023 Присъдата на Петър Маринашки е потвърдена
09.02.2023 Маринашки: Не аз, а дърво уби двамата ми приятели! Трябваше да има
мантинели!
09.02.2023 Тодор Бараков: Той ще излезе от затвора, но нашите деца ще останат на
гробищата
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).