ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Майка на три деца на съд заради опит за разстрел в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:49 / 14.04.2014Коментари (2)2964
© Plovdiv24.bg
Майка на три деца от Пловдив ще се изправи на подсъдимата скамейка по обвинение в опит за убийство на бизнес конкурент. Заедно с Виолета Илиева на съд отива и нейният съучастник Иван Христов от село Йоаким Груево, съобщиха от окръжната прокуратура в Пловдив. 

Оттам уточниха, че срещу Виолета има повдигнато и второ обвинение - за незаконни бойна карабина "Уинчестър", модел "1873", и пистолет "Броунинг" от 1922 година. Оръжията били наследени от пловдивчанката от нейния покоен дядо и тя ги съхранявала без разрешения.

Причина за опита за убийство станали загубени от Виолета Илиева обществени поръчки. През последните три години всички търгове за доставка на хранителни продукти за социални трапезарии и диетични столове били печелени от пострадалия Георги Х. По време на един от конкурсите той сигнализирал тръжната комисия, че фирмата на Илиева няма нужните минимални изисквания за участие. При проверка на документите й било установено, че три от тях са недействителни. 

Дружеството било елиминирано от конкурса, а Илиева решила да си отмъсти, пише в обвинителния акт срещу нея. Тя се срещнала с Иван Христов и го навила да участва в убийството на Георги. Закарала колата си на паркинга на Окръжна болница, а взела от приятел неговия автомобил. На 17 декември заедно с Христов отишли пред дома на Георги Х. и в 6,20 ч. го нападнали, докато той се качвал в колата си.

Виолета била с маска на лицето и носела пушката. Георги я видял, когато тя била на около три метра от него, и веднага реагирал. Той се хвърлил към нея и успял да я повали на земята. Жената се опитала с приклада да го удари, но не успяла, след което мъжът успял да изтръгне пушката и да я удари в главата. Христов също се включил в мелето, като ударил Георги с палка в гърба. 

По време на боя Виолета успяла да стреля два пъти срещу конкурента си, като единият изстрел попаднал в дланта му. След мелето жената и съучастника й сменили колите на паркинга на болницата и отишли край село Йоаким Груево да изхвърлят пушката. В хода на досъдебното производство обвиняемата Виолета Илиева се признала за виновна само за незаконното оръжие, но не и за опита за убийство.

Обвинителният акт срещу нея и срещу Иван Христов е внесен в Окръжния съд за насрочване на дата на процеса, уточниха от прокуратурата.


Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Голяма глупост ,тоя от 3г печелил всички търгове пък и я топил че документите и не са наред ,ами като има 3 деца и тоя и съсипва бизнеса е съвсем нормално в тая корумпирана държавица да и падне пердето и да гърми ,явно много и е причерняло пред очите на тая женица та да рискува толкова.Той и взел пушката и тя как така го е простреляла в дланта, пълна измишльотина според мен поредното скалъпено дело за да отчитаме дейност .
+2
 
 
Боже колко злоба и алчност има по тази земя!!! И какъв пример дава тази жена на децата си. Никога няма да се оправим с това съзнание което имаме, и което предаваме на бъдещите поколения. Никога!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Гергьовден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: