Майка на деца от люлката заплашва, вместо да се извини. Вижте реакцията й

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (80)
11:06 / 14.03.2015
20410
Не минава и ден, в който материал в Plovdiv24.bg да не събуди дискусия сред пловдивчани. Това е напълно обяснимо, защото медията е най-четената в града ни и хората обичат да изразяват мненията си в коментарите под статиите.

Така се случи и вчера по повод читателския сигнал, който публикувахме със заглавие: "Колко деца виждате на снимката?".

Снимката, на която няколко деца (четири) са се качили на една люлка, предизвика много коментари. Plovdiv24.bg ежедневно се чете от хиляди - при това хора с най-различни интереси, образование, социално положение. Често се получават интересни дискусии по повод наша статия, друг път - не чак толкова. 

Винаги сме призовавали за толерантност между читателите, въпреки че не носим отговорност за съдържанието на коментарите, което е изрично упоменато в общите условия за ползване на сайта.

За какво ставаше дума? Наш читател предупреди, че новата детска площадка пред търговски център "Гранд" скоро може да остане без част от съоръженията си, защото се използва неправомерно.

Вчера в редакцията на сайта се обади жена, която твърдеше, че е майка на две от децата на снимката. Тя не отрече, че стореното от тях е нарушение, но според нея има и друга гледна точка.

Като отговорна и отворена за различните мнения медия, ние я изслушахме и днес даваме гласност на споделеното от нея. В общи линии дамата не беше доволна от няколко неща. Ето от кои:

Първо - никой няма право да снима децата ми без моето съгласие.

Второ - никой няма право да ги нарича "идиотчета" в коментарите под статията.

Трето - ставала съм свидетел на това как големи ученици и дори мъже са използвали подобни люлки. Това не е ли нарушение?

Четвърто - това ли е най-големият проблем в държавата, че да се занимавате с него?

Plovdiv24.bg е социално отговорна медия. Ние от екипа на най-четения от пловдивчани сайт смятаме, че в държавата и в частност в Пловдив има много сериозни проблеми за решаване. Не сме подминали нито един такъв и ежедневно ви информираме за всичко важно, което се случва не само в България и Пловдив, но и по света.

Това обаче не означава, че трябва да си затваряме очите за малките злободневни нередности, на които всеки един от обществото ни става свидетел всеки ден. Защото - за да променим цялата картинка в държавата ни, най-напред трябва да променим самите себе си, манталитета си, стремейки се да бъдем истински граждани в едно гражданско общество, а не просто заядливи и послушни единаци. Единаци, които виждат сламката в окото на другия, а не забелязват гредата в своето собствено.

Още повече, че при подобна ситуация през септември миналата година 10-годишно дете пострада сериозно. Детето бе с комоцио и в тежко състояние. Затова макар и може би не най-големият проблем на държавата, считаме, че подобни неща не трябва да се оставят без внимание.

Майката ни уведоми, че ще сезира Агенцията за закрила на децата относно това, че някой е снимал детето й. Ние пък информираме същата Агенция, че разполагаме с данните на родител, който видимо допуска двете й деца да са в застрашаваща ги ситуация и дори не счита това за голям проблем.

Виж коментарите (80)

Още по темата (240):
26.03.2024 Отлична новина за детска градина в Пловдив
26.03.2024 Отстраняват нередности след сигнал на Plovdiv24.bg
17.03.2024 В края на май приключва един от най-мащабните проекти в Пловдив
10.03.2024 Сигнал от Пловдив: Кой ще се подпише, че е приел тази мърлящина?
22.02.2024 В "Централен" откриха четири нови детски площадки
20.02.2024 Вижте какво ще има на мястото на бивш ресторант под Бунарджика
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).