Лют спор заради новия строеж в "Южен"

Автор: Гено Петров
Коментари (6)
11:00 / 04.05.2022
6751
Среща в общината се провежда заради новия строеж в "Южен", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Поредният терен, който доскоро беше междублоково пространство, сега предстои да се застрои. Имотът е на ул. "Асен Христофоров", между блокове с номера 1111, 1113 и 1115. Недоволни граждани блокираха кръстовището на бул. "Александър Стамболийски“ с "Коматевско шосе" на протеста снощи.

На нея присъстват организаторите на протеста, представители на "Спаси Пловдив", зам.-кметът по "Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев, главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов, кметът на район "Южен" Костадин Язов.

"Презастрояването в "Южен е в пъти по-зле от който и да е квартал. Как един такъв комплекс ще облагороди състоянието на бул. "Александър Стамболийски", който е в покъртително състояние и покъртителната инфраструктура в района? Няма воден проект, хора, които живеят по високите етажи, се оплакват, че до тях не достига вода. Отделно никой не бил информиран, че там ще се строи жилищна сграда", попитаха от организаторите на протеста.

"Това е частен имот, собствениците имат интерес да бъдат реализирани. Земята им е била отнета, без да бъдат компенсирани. Ние можехме да направим сграда с 45 метра дължина. След всички разговори решихме, че ще е добре за всички да се намали плътността на сградата. Направихме вътрешно пространство с парк. Намалихме височинната по наша инициатива", обясни Пламен Дръмков, един от инвеститорите.

След това настъпи спор между представители на "Спаси Пловдив" и самите инвеститори.

"В Германия може ли да строите така? Как така сравнявате Америка с България. Г-н Ахрянов, не може да се криете зад гърба на някой и да се оправдавате, че този ПУП е отпреди 15 години", каза Асен Костов от сдружението.

"Г-н Костов, един ПУП се отнема по съдебен ред. Може да дойдете и да станете главен архитект. В крайна сметка не разбрах защо ми искате оставката, отвърна му Ахрянов"

"Вие политизирате въпроса. Искате да стане патаклама. Нека да гледаме конкретно нашия обект. Вчера вие казахте, че сте против всичко, което се случва в държавата. В чужбина при подобен казус, ако някой не е съгласен, си има закон. Хваща си адвокат, отива и си съди. Трябваше да се запознаете с цялата документация", отвърнаха от инвеститорите.


Виж коментарите (6)

Още по темата (358):
23.04.2024 Шофьор: Положението в Пловдив е кошмарно! Търсете варианти, защото с това строителство ще става още по-зле!
15.04.2024 1200 евро за квадрат: Сабри Сюлейман от Момчилград купи нов едностаен апартамент в Пловдив
28.03.2024 Застрояват огромен парцел в западната част на Пловдив
25.03.2024 Средният ипотечен кредит за покупка на апартамент в Пловдив нарасна до 72 000 евро
25.03.2024 Спад в цените на жилищата в Пловдив и в още един град
14.03.2024 Зелена светлина за новия мегакомплекс в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).