ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Луксозен комплекс строят край северния бряг на река Марица в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:59 / 16.04.2007Коментари (0)4569
Започва изграждането на нов луксозен жилищен комплекс с 87 апартамента и офисно-търговска част покрай северния бряг на река Марица, между мостовете на бул. „В. Априлов" и „Герджика" в Пловдив. Тридекаровият парцел е ъглов, с лице на бул. „Марица-север" от юг и на ул. „Тимок" от изток. Инвеститор и изпълнител на обекта е строителна компания „Коев" ООД. Проектът e на архитектурно бюро „Проарх" с водещи проектанти арх. Едвард Христов и арх. Маргарита Христова.

Новостроящата се сграда е с дву-, шест-, седем- и осеметажно застрояване и подземно ниво. Сградата е с разгъната застроена площ 7899 кв.м и е разделена на три секции от дилатационни фуги.

На сутеренно ниво са проектирани складови помещения към апартаментите, подземни гаражи и паркоместа, машинни помещения към асансьорите. В секция А са разположени 11 гаражни клетки на север, към вътрешна обслужваща улица, до която се достига по рампа с вход от бул. „Марица-север" и още пет гаража към подземната улица от изток. С две стълбищни клетки се осъществява връзката между складовете и апартаментите на жилищните етажи. В секция Б са ситуирани 18 гаражни клетки и складови помещения към апартаментите на по-горните жилищни нива, а в секция С - осем паркоместа и стълба за бърза евакуация на ниво терен.

На първия приземен етаж са оформени търговски обекти и гаражи, както и входовете към жилищните етажи на трите секции. В секция А са предвидени седем магазина за промишлени стоки с входове от юг, югоизток и изток и пет гаражни клетки. Това тяло е решено с два входа, всеки със самостоятелна стълбищна клетка и асансьор. Предвиден е и отделен вход от изток със стълбищна клетка за обслужване на офисите на втория етаж.

В секция Б (кота -0.30 м) са проектирани шест магазина за промишлени стоки с входове от изток, североизток и седем гаражни клетки. Достъпът към жилищните етажи е от запад, през вътрешния двор. Вертикалната комуникация се състои от стълбищна клетка и един асансьор. В тази секция също има предвиден отделен вход (от ул. „Тимок") за офисите, разположени на втория етаж. В тяло С, на ниво терен, са обособени 8 паркоместа.

На втория етаж в секция А са оформени три жилища и едно ателие и самостоятелна офисна част с пет офиса с площ от 31.26 кв.м до 83.42 кв.м, както и два стоматологични кабинета. В секция Б на кота +3.20 м са проектирани 4 двустайни апартамента с тераси и 6 офиса с площ от 62.12 кв.м до 102.59 кв.м.

Следващите шест етажа в секции А и Б са изцяло жилищни. Апартаментите са с различни квадратури, с една, две или три спални и еднопространствени дневни с тераса, трапезария и готварна.

Архитектурният силует на сградата е силно раздвижен. Използвайки малко на брой архитектурни елементи, проектантите успяват да постигнат обемно разнообразие и пластичност на образа. Във вътрешното пространство на парцела е оформен богато озеленен двор.

Избраната конструктивна система на сградата е монолитна, безгредова със стоманобетонови основи, плочи, колони и шайби. Външните зидове са тухлени, а вътрешните стени се изпълняват с газобетонни блокчета YTONG. Стълбите, свързващи отделните етажи, са монолитни, стоманобетонови с директно осветление и вентилация. Те са решени с окачена фасада. Предвижда се цветна алуминиева дограма за апартаментите.

Първите две нива на сградата по бул. „Марица-север" са оформени екстериорно с керамична вентилируема окачена фасада. Нагоре е предвидена топлоизолационна система с финална минерална мазилка на „Капарол". Покривът на ниското тяло е превърнат в използваема озеленена тераса. Високетажните секции са решени с плосък покрив, топло- и хидроизолиран с чешка мембрана и ефектни френски куполи за осветление на мансардното ниво. Предвидени са алуминиеви парапети на тераси и стълбища, гранитни стъпала и первази по прозорци. Сградата ще има централно топлоснабдяване от ТЕЦ. Пусковият срок е април 2008 г. Информацията е на вестник "Строителство Градът".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: