Лицето, унижило полицай пред "Кауфланд", се оказа неграмотно

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
14:00 / 24.09.2021
6629
"Идват двама човека и ми викат: Дай си личната карта, иначе ще те арестуваме. Аз откъде да ги знам какви са? Бутнах единия и побягнах към 6-то РПУ". Това разказа в съда 33-годишният Стефан Рашков, срещу когото е повдигнато обвинение, че е причинил лека телесна повреда на полицай в Пловдив и е избягал, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Подсъдимият беше доведен до залата от цивилен полицай, защото не се яви на предходното съдебно заседание и беше обявен за общодържавно издирване. В ръцете си стискаше копие от обвинителния акт и призовката. В залата заяви, че е неграмотен и се наложи съдията да прочете от папката пред себе си:

"Срещу теб са повдигнати две обвинения. Едното е, че чрез бутане в областта на гърдите, довело до падане на земята, си причинил лека телесна повреда, изразяваща се в оток на лявата лакътна става и охлузвания на дясната колянна става, лявата колянна става и лявата подбедрица и довела до болка и страдание... Причинил си лека телесна повреда на полицай...". - "Какво съм направил?" - облещи се Рашков.

Оказа се, че подсъдимият няма лична карта, защото му я откраднали, но си знае ЕГН-то. Твърди, че от 15 години не живее на вписания в съдебната документация адрес на ул. "Сокол". В момента е с мярка за неотклонение "подписка". 

Съдията предложи на Рашков да избира измежду три варианта: да сключи споразумение с прокуратурата, делото да мине по реда на съкратеното съдебно следствие или да се разпитат всички свидетели и вещи лица. Мъжът се затрудни при отговора, а на въпрос дали да се гледа делото днес, отговори: "Не знам бе, господин съдия..." и вдигна рамене. 

По предложение на прокурора делото беше отложено за 25 октомври. Дотогава подсъдимият и служебният му защитник трябва да решат как да протече то.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).