Лекари и пациенти от Онкото в Пловдив изригнаха срещу "Господари на ефира"

Автор: Мариана Панчева
Коментари (31)
14:04 / 04.11.2016
35064
Тенденциозно демонизиране на КОЦ - Пловдив заподозряха лекари и пациенти, събрали се днес да дадат подкрепата си на ръководството на Центъра, предаде репортер на Plovdiv24.bg
 
И за лекари, и за пациенти атаката срещу едно от най-добрите лечебни заведения е тенденциозна, системна корпоративна атака. И най-лошото в случая, хвърля се кал върху доказани специалисти, спасили живота на десетки хиляди.

Като категорично неверни шефът на лечебното заведение д-р Красимир Вальов определи внушенията на "Господари на ефира", че в Центъра се извършват ампутации по сгрешени диагнози и ненужно отстраняване на органи. 

По думите му след срещата с екипа той самият е наредил проверка на случаите, последвала е и проверка на медицинския одит, след това и пълна ревизия на медицинските досиета на голям брой от пациентите, които обаче стигат до едно и също заключение - всички медицински стандарти по онкология, гинекология и хирургия в болшинството от случаите са спазени. 

Междувременно, разкри д-р Вальов, е постъпил сигнал от пациентка, че върху нея е оказан натиск от хора, представили се за адвокати, които предложили пари, за да изнесе резултатите си от лечебното заведение. 

От КОЦ-Пловдив вече са сигнализирали Прокуратурата, приложил е писменото изложение на пациентката, лично подписано от нея, в което разказва как е била издирена, извикана от двама адвокати, които й дават пари и казват какво да каже. 

"Разбиха ни работата, хората са пред инфаркт, тези хора ли са престъпниците, толкова отговорни хирурзи не съм виждал през живота си. Който не е грешен, пръв да хвърли камъка", емоционално пред колеги и пациенти сподели д-р Евгений Димов, председател на БЛС в КОЦ - Пловдив. 

По думите му на колегите му вече е просветнало, че вероятно са обект на тежка корпоративна атака, която не е ясно откъде и как ще завърши. 

"Предполагаме, че става дума за хора, използващи свободата на словото за лично облагодетелстване", коментира той.

И за д-р Антоанета Томова атаката е целенасочена. 

"Самите болни не са се оплакали. Никой от нашия персонал не е искал да осакати пациенти, при нас се работи задължително по стандарта на онкологията", категорична бе тя. 

Що се отнася до единия от визираните в предаването случаи, то тя коментира, че се касае са изключително рядък тумор, който имитира злокачествения като поведение и който лесно може да бъде сбъркан с рак. Останалите случаи пък попадат в процента на несъответствията, която всяка болница има, но крие като болнична политика. 

И ако световната практика за тези несъответствия може да се приеме средно до 2,9%, в КОЦ - Пловдив този процент е едва 0,58%. 

"Центърът е с над 60-годишна история, спасили сме много човешки животи благодарение на комплексното лечение, което се извършва в него. Излекуваните от нас са пълноценни хора, които нормално продължават своя живот, за нас най-важна е грижата за пациента и хуманното отношение. Чувстваме се омерзени от нападките, че работим в Средновековието. 

Броят на органосъхраняващите операции тук е много по-висок от този на отстранените гърди, провежда се най-модерното комплексно лечение. Явно сме обект на организирана мощна и грозна атака, която е срещу интереса на нашите болни - над 50 000, и срещу имиджа на нашата болница, но истината е най-силна и когато тя излезе наяве, доброто име ще бъде защитено."

Очаквайте много интересни подробности, както и любопитни видеоматериали от пресконференцията!



Виж коментарите (31)

Още по темата (194):
27.01.2023 Д-р Йорданова от КОЦ-Пловдив: Само когато лекарят и пациентът "играят" заедно, лечебните начинания са успешни
08.11.2022 Лекар от КОЦ-Пловдив за новия линеен ускорител: Лечението е абсолютно
безплатно
01.11.2022 Д-р Славея Измирлиева, КОЦ Пловдив: Прецизността на изчисленията с този скенер е много висока
14.10.2022 Д-р Измирлиева, онколог: Всяко ранно откриване на карцинома на гърдата би довело до излекуване
27.09.2022 Новият линеен ускорител в КОЦ Пловдив - с нови планиращи системи за бързо започване на лечение
27.09.2022 КОЦ Пловдив вече разполага с линеен ускорител от последно поколение
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).