ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Легендарен пловдивчанин говори за най-голямата несправедливост в живота си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:18 / 06.11.2022Коментари (3)11482
©
Най-успешният български гимнастик Йордан Йовчев бе гост в Югозападния университет "Неофит Рилски“. Той се срещна със студенти, преподаватели и граждани, пред които разказа за първите си стъпки в гимнастиката, за успехите, които е постигнал и за трудностите, които е срещал по време на състезателната си дейност.

Деканът на Факултета "Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ доц. д-р Миглена Симонска, ръководителят на катедра "Спорт“ доц. д-р Даниела Лекина и заместник-деканът на Факултета по педагогика доц. д-р Даниела Томова приветстваха легендарния гимнастик с "добре дошъл“. Доц. Лекина представи част от най-големите му постижения, а пловдичанинът Йордан Йовчев от своя страна благодари за топлото посрещане и интереса към срещата с него.

На олимпийските игри в Атина през 2004 г. Йовчев печели сребърен медал, като незаслужено златният му е отнет. Съдиите присъждат златното отличие на гръка Димостенис Тамбакос, въпреки че Йовчев се представя по-добре от представителя на домакините – (такова поведение е характерно за всички съдийски колегии и се състои в толериране на представителите на домакините на спортните прояви по цял свят).

Носителят на четири олимпийски медала, двойният световен шампион на земя и халки, участникът в шест олимпиади сподели, че успехите, които е постигнал до голяма степен се дължат на учителите, педагозите и треньорите, с които е работил през годините. Йовчев отбеляза, че образованието е изключително важно, че спортът и образованието трябва да вървят ръка за ръка. Той сподели, че се занимава с гимнастика от 7-годишен, а първите си стъпки в този спорт прави с треньора Иван Славчев в Пловдив.

Йордан Йовчев разказа за олимпиадата в Атина, когато несправедливо му бе отнет златният медал и бе връчен на представителя на домакините Димостенис Тамбакос. Йовчев сподели, че не крие лоши чувства към гръцкия спортист и отбеляза, че Тамбакос няма вина за случилото се.

Най-добрият ни гимнастик разказа, че винаги се е стремял да постига високи резултати. През годините е намирал различен тип мотивации, търсил е формулата, която го кара да дава максимума от себе си и се е опитвал винаги да подобрява резултатите си. Йовчев не скри, че е преминал през трудности, но отбеляза, че неуспехите са част от играта и човек трябва да извлича поуки от тях. Според него усиленият труд и амбициите рано или късно дават резултати, а за да е успешен човек трябва да е постоянен и да показва максимума от себе си. Йордан Йовчев сподели, че е удовлетворен от постигнатото в професионален план. 

Преподавателите, студентите и гражданите, дошли да се срещнат с Йовчев, го изпратиха с аплодисменти и благодариха за възможността да чуят от първо лице любопитни факти от живота на легендарния гимнастик.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
РЕСПЕКТ!!! ТОЙ ТРЯБВА ДА Е В ПАНТЕОНА НА ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ!!!
0
 
 
да той е истински пример.А тумбакос влезе в историята като подарен медалист.
0
 
 
Йордан Йовчев - голям спортист, голям българин, пример за всички!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: