ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Къде можем да отидем в Пловдив през уикенда?
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 06:00 / 18.12.2021Коментари (0)3181
©
Къде можем да отидем в Пловдив през уикенда? Ето част от събитията: 

18 декември, 11 часа, на сцената пред община Пловдив

Математическата гимназия в Пловдив организира поредна инициатива в подкрепа на 10- годишния Живко Георгиев, който се нуждае от операция в чужбина, заради тежка диагноза – ДЦП. Неговите брат и сестра учат в 6-ти и 8-ми клас на гимназията и са пълни отличници. Семейството наскоро загуби баща им, починал от Ковид-19. Майката Весела Георгиева е личен асистент на малкия ученик. Това е единствения доход в семейството. Операцията на детето  трябва да се извърши в началото на 2022 г. във Виена.

Заповядайте тази събота - 18 декември, от 11, 00 часа на сцената пред общината на пл.“Стефан Стамболов“ на благотворителния концерт с участието на талантливите възпитаници на музикалната школа "Арт Войс Център", с ръководител Румяна Иванова. Ще чуем и видим солистите  Ива Ичевска - която ще и водеща на събитието, заедно с Венера Куцарова, Десислава Гинчева, Валентин Илиев, Весела Колева, Тодор Борисов, Василена Маслева и групa M teen. 

18 декември, 11 часа в Регионалния природонаучен музей

На 18.12.2021 (събота) от 11:00 в зала "Динозаври“ на Регионалния природонаучен музей – Пловдив ще се проведе открита лекция на Теодор Йонов, носещ почетната титла младши стажант към музея вече четири години. Тео е на 13 години и винаги е изумявал публиката на музея с обширните си познания за динозаврите и за природата като цяло. Посетителите ще имат уникалната възможност да научат интересни факти за динозаврите в залата, както и за други представители на гигантските влечуги, населявали нашата планета в минали геологични ери.  Тематичното образователно събитие, както и предколедният творчески конкурс "Ерата на динозаврите“, са част от дълготрайната образователна програма, която ще се развива в новата експозиция. Най-добрите детски рисунки от конкурса, който е активен до 19.12.2021, ще бъдат изложени пред публиката на музея в специално отредено за това пространство в зала "Лотос“, а първите три места ще бъдат отличени с награди.

Напомняме, че в музея се допускат само посетители със зелен сертификат (изключение правят децата до 18 години), а през почивните дни (събота и неделя) в сградата на музея ще има мобилна лаборатория за бързи антигенни тестове на цена от 10 лева.  

18 и 19 декември, открити сцени

"Биг Бенд Пловдив" и "Духов оркестър Пловдив“ ще зарадват пловдивчани и гости на града с безплатни концерти по повод предстоящите празници на сцени, разположени в районите Централен, Западен, Северен и Тракия. Като своеобразен музикален фон, изпълненията им ще звучат и в допълнение на предстоящия Коледен базар на пл. "Централен“, който започва на 17 декември.

Концерти "Биг Бенд Пловдив“ през уикенда

18.12   Район Северен  - парк Рибница, начало 16:00 ч.

19.12   пл. "Стефан Стамболов“, начало 16:00 ч.

Концерти на Духов оркестър Пловдив през уикенда

18.12   пл. Централен, начало 12:00 ч.

19.12   пл. Централен, начало 12:00 ч. 

18 и 19 декември, ДК "Борис Христов“

Държавна опера Пловдив кани всички деца и родители на премиерния спектакъл  "Лукчо“ - балет за деца от Карен Хачтурян по книгата "Приключенията на Лукчо" на Джани Родари.

Датите са 18.12 от 17:00 часа и на 19.12. от 11:00 часа. Мястото ДК "Борис Христов“.

Пъстрият свят на Джани Родари е пресъздаден от художника Адрияна Найденова чрез цветни костюми, които по оригинален начин пресъздават характера на танцуващите плодове и зеленчуци, но и се отличават с актуална за младата публика визия. Сценографията на Никола Налбантов използва мултимедийни ефекти, които пренасят героите от площада в тъмен затвор или на бал в двореца.

Балетният спектакъл на Опера Пловдив е с продължителност един час и е подходящ за деца над 4 години и техните родители.  

18 декември – 19 часа, ДК "Борис Христов“

Празнично вариете по оперетата на Пол Абрахам "Бал в Савоя" очаква пловдивчани в две поредни вечери. Премиерата на Опера Пловдив е на 17 и 18 декември от 19:00 ч. в Дом на културата "Борис Христов".

Диригент е Владимир Бошнаков – гост, режисьор – Георги Динев, художник – Николина Костова – Богданов, хореограф – Петя Димова.

Солисти: Август Методиев, Светлана Иванова, Юлия Йорданова – Керана, Евгений Арабаджиев, Пламен Папазиков - гост, Марияна Панова, Борис Кучков, Николай Бачев, Любомира Петрова

Участват Хор, Балет и Оркестър на Опера Пловдив.

19 декември 2021 г. от 14:00 ч. Дом на културата "Борис Христов“

Заповядайте на 19-ти декември от 14:00 часа на втория етаж в Дом на културата "Борис Христов" в Пловдив на модно ревю под наслов "Стара дреха, нов живот". Можете да се включите като модел, участник, зрител, или пък всичко това наведнъж!

На 11-ти и 12-ти декември се проведоха две обучения по темите, свързани с модата, особеностите в модната индустрия, опазването на околната среда и устойчивостта в модата. Заключителната част на обучителния цикъл ще бъде "модно ревю с мисия“. Ще имате възможност да видите какви "природосъобразни тоалети" са подготвили чудесните участници, както и ще научите малко повече за особеностите в модната индустрия.

19 декември, 17:00 ч., Първо студио на Радио Пловдив

Коледен симфоничен концерт на МКО "Франк Мартен Плейърс". Приятелите на класическата музика и Младежки камерен оркестър "Франк Мартен Плейърс", могат да чуят и видят Коледния симфоничен концерт на 19 декември /неделя/ от 17:00 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Ще чуете и дебюта на новите попълнения: Мария Панциду , Климентина Златанова, Петър Георгиев И Белослава Петрова. ВХОД – Свободен.  Ще се допускат зрители само с наличен и валиден зелен сертификат, който ще се проверява на влизане. 

19 декември, 19 часа , ДК "Борис Христов“

"На живо" - моноспектакъл на Александра Сърчаджиева по текст на Яна Борисова и с режисьор Димитър Коцев-Шошо - син на легендарния Константин Коцев. Пловдивчани ще го видят отново на 19 декември 2021 г. от 19:00 ч. в Дома на културата "Борис Христов“. Биографичната пиеса, която разказва за най-трудните и най-хубави мигове в живота на актрисата, ще разкрие несподелени досега моменти, които ще изненадат дори и близките й.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: