Криминалетата ряпа да ядат: Жоро Милионера скри топката на всички!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
20:14 / 13.04.2016
30174
Стари авери от детските години на станалия известен с инкасо обира Георги Енев-Жоро Милионера, точат зъби за парите му. Те се опитвали няколко пъти да подразберат къде е тлъстата плячка, но нито майка му Донка, нито близките на Енев знаят къде са търсените от ченгетата пари.

Един от така наречените приятели от квартала на Енев "Кючук Париж" ходил няколко пъти на свиждане на Милионера, припомнил му добрите стари времена, занесъл му армагани и хубава храна, но напъните не довели до нищо. 

Въпреки че се умилквали около майката на затворника, жената мълчала, тя не била в час със сътвореното от сина й. Това разказа съсед на родителката в Пловдив и добави, че негласно целият квартал съчувства на момчето, което е осъдено на 12 години зандан.

Иначе Жоро работи в цеха на затвора, така присъдата му ще бъде намалена. Майка му Донка ходи на свиждане, носи му храна. Той се държи примерно, няма провинения, не е наказван, казаха от управата на пловдивския затвор. Никой до момента не успява да разбере къде са парите.

Пред съда Милионера призна вината си, но не каза къде са скрити пачките. Той беше издирван около 20 дни, предполага се, че тогава парите са заровени някъде и ще бъдат изровени, когато младият мъж излезе от затвора. 

"Жоро няма да види бял ден, той какво си мисли, че ще излезе оттам и ще харчи милионите спокойно? Та нали всички полицаи ще душат около него и ще го дебнат. Най-вероятно ще духне в чужбина", коментира още неговият съсед. 

Години след обира темата в махалата продължава да е актуална и обсъждана. Върховният касационен съд даде 12 години на Енев за обира на инкасо колата.

Припомняме, че на 22 юни 2013 година охранителят Георги Енев накара колегата си да слезе да му купи дюнер и духна със служебната кола. По-късно тя бе намерена зарязана, а Жоро изчезна с близо 1,5 милион лева, собственост на банки. 

Според разследващи обирът е обмислян дълго и внимателно. Цялата страна диреше дръзкия мъж, след 20-дневно укриване той се предаде сам в полицията.

Големият въпрос обаче къде са парите остана да виси във въздуха. Неговият отговор засега знае единствено Георги Енев.



Източник: Блиц

Виж коментарите (16)

Още по темата (94):
19.12.2022 Жив ли е охранителят, задигнал от инкасо автомобил в Пловдив 1.5 млн. лева?
18.05.2022 Версия: Жоро Милионера вече си харчи парите, никой не ги търси
03.04.2022 Почти никой не е виждал Жоро Милионера след излизането му от затвора. Леля му: Нямаме връзка с него, не искам неприятности
02.04.2022 Прокурор посочи единствения законен начин да вземат парите от Жоро Милионера! А ако вече е в чужбина?
01.04.2022 Жоро Милионера излезе от затвора!
07.01.2022 Лудост! Вижте какво е направил, минути преди да се предаде, охранителят, задигнал повече от милион от инкасо кола в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).