ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Костадин Димитров: Познават ме като човек, който довежда докрай поетите ангажименти
Автор: Диана Бикова 13:47 / 27.10.2023Коментари (0)3073
© Plovdiv24.bg
Костадин Димитров е роден през 1975 г. Той е магистър по математика от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“. От дълги години е част от ПП ГЕРБ и управлението на града. Три поредни мандата е кмет на район "Тракия“ - 2011–2015 г., 2015–2019 г. На Местните избори на 27.10.2019 г. е избран за районен кмет на първи тур с над 60 % от гласовете на избирателите. Преди това е работил като заместник-кмет в район "Централен" и в частния сектор. Извън политическата дейност Костадин Димитров се занимава активно и със спорт. Той е вицепрезидент на българската федерация по таекуондо ITF.

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов обяви лично в Пловдив, че партията издига Костадин Димитров за кандидат-кмет на града за местния вот на 29 октомври 2023 година.

- Г-н Димитров, предизборната кампания е в края си. Как я оценявате, как протече тя за Вас?

- Много положително – срещнах хиляди хора, почти всички с надежда в очите. Ние имаме решение на проблемите на Пловдив. При всяка среща усещам позитивната енергия, но и отговорността, която трябва да носи кметът на града. Така че – с ангажимент, с положителна настройка, с добрата позитивна енергия, която получихме от всички, с които се видяхме.

Повечето въпроси, когато имахме срещи с работнически колективи, бяха експертно зададени и с конкретика, с надежда, че ще дам отговор или решение.

- Какво Ви питаха, какви проблеми поставиха пред Вас?

- Пет, които се повтаряха навсякъде. Чистотата на града. Транспортният хаос, който се създаде, презастрояването. Някои питаха и за финансовата политика на общината, защото знаем, че в момента наистина ще има трудности. Повечето от тях, когато разговаряхме, казваха: "Много ще ви е трудно“.

Много ще ни е трудно – може би това е репликата, с която трябва да започнем и не да искаме толеранс, но да знаем, че нещата не са в този вид, в който бихме желали. Ще имаме много, много работа. Работа за Пловдив.

- Имате ли вече готови предложения за решения и отговор на тези проблеми, които хората са Ви поставили? Или поне първи стъпки към решаване?

- Нещо много повече имам. Жителите на "Тракия“ ме познават като човек, поемайки ангажимент, довежда нещата до край. Независимо дали аз нося пряката отговорност за конкретния проблем или трябва 10-15-20 пъти да се обадя на някой, да му стоя пред вратата. Постоянно казваме, че когато от свое име говориш за целия град, за цялото общество на град Пловдив, тогава ти е по-лесно, тогава можеш да прескачаш прегради и да се чувстваш горд с това, което си постигнал.

Мога да кажа, че вече сме започнали разговори с Министерството на транспорта и съобщения и с някои изпълнители по отделните ремонти в град Пловдив. Повечето от тях реагираха с положителна нагласа, защото с някои от тях сме имали някакви взаимоотношения в годините – било то за ремонт в "Тракия“, било то за Южния обходен колектор, когато дойде в района. Южният обходен колектор минава през улица "Недялка Шилева“ близо до самите фирми. Ние имахме разговори с изпълнителите, с ВиК и с бизнеса там. Трасето вече е подготвено и ги чакаме и сме дали максимума от себе си в конкретния казус. Така че могат да очакват детайла, който говори през цялата програма, че ще получат пловдивчани.

- Т.е. действали сте превантивно?

- Не слагаме каруцата пред коня, говорим за проблемите, че вече сме започнали да ги решаваме, но така го чувствам, така го изживявам. В смисъл, вра и кипя в проблемите на град Пловдив.

Онзи ден имахме среща с различни формации и на една от тях казах, че горя и кипя и затова не ви давам думата, на всеки проблем гледам да има повече предложения, повече решения. Разбира се, чувам ги и тях.

В хилядите срещи, които направихме, имаше и много добри предложения, които аз ще ги запомня.

- Министърът на транспорта и съобщенията г-н Гвоздейков беше в Пловдив, по Ваша инициатива, доколкото ми е известно?

- Той отделно беше в Пловдив. Ние направихме една среща с Димитър Колев в министерството, с оглед на предстоящите ремонти и тези, които вече текат. Пробивът на гарата – аз често минавам, говоря с изпълнителите, с техническия ръководител, с бизнеса.

Поетите ангажименти от министерство са: довършване до 2024 година, бърз ремонт на Бетонния мост, съответно пускане на "Христо Ботев“ и на "Руски“.

От другата страна – знаем, че "Модър – Царевец“ е на финала, там също остават няколко месеца след като се преместят комуникациите.

Влезнали сме в малките детайли, които трябва да знае не само изпълнителя, не само възложителя, но и кмета на града.

- Какви ще бъдат първите ви стъпки като кмет на Пловдив? Кое са най-спешните проблеми за решаване?

- N на брой са – чистотата, транспортния хаос, общинските предприятия да видим докъде са стигнали. Незабавно анализ на финансовата политика на общината.

Както големият проект радва пловдивчани, "Модър – Царевец“ или "Даме Груев“, така може и да го дразни неработещата чешма, падналата лампа, невдигнатия знак...

Знаете, обиколил съм света с Федерацията по таекуондо. Аз винаги давам пример от едно състезание в Словения. Вечерта, на Блед, на езерото имахме прощално парти и някой от отборите бяха бутнали един знак. В 6 часа сутринта дойде камионче с хора, които вдигнаха знака и все едно, че нищо не е било. Тук е счупен един знак на Асеновградско шосе, стои от два месеца, преди седмица кола се блъсна в лампата. Това го виждаме като негатив.

Така че работа по организация на малките проблеми също е част от това да създадем по-добър начин на живот на пловдивчани. По-приятно да им е. Нормално да е – да работи чешмата, да работи тоалетната, да има тоалетна, да има зелена площ с нормална поливна система, лампата да свети, както я искат, пейката да е здрава. Всичко това са едни малки неща, които виждаме, че много често са недогледани.

- Ние тази нормалност я забравихме в Пловдив...

- В "Тракия“ я има.

- Да, и като отидем в "Тракия“ или други градове, там се радваме на подреден живот.

- Но, кажете, г-н Димитров, какви са основните приоритети в Програмата Ви за управление?


- За много неща говорихме по отделните политики и отделните ресори. Много идеи и много поети ангажименти.

Започвам от големите неща – Околовръстния път е независещ от общинската администрация, защото е държавен проект. Там разчитаме на съдействие, ние да сме инициаторите, да бутаме нещата, да бъде започната работа по Околовръстното шосе на града, защото мъдро Борисов казва извеждайки трафика извън града ще имаме по-освободени булеварди и ще се радваме на нашите улици, а няма да се чудим дали светофарите да ги нагласим така, че да светят в една зелена линия, дали да освободим някое кръстовище и да блъскаме във вътрешните си проблеми, след като има начин да изведем този проблем извън града.

Река Марица – ще се опитаме да не е негатив поне. Работещите по бул. "Марица север“ сядат на едни изпочупени пейки но виждат реката, рибари и е прекрасно. Едно прекрасно пространство.

Ние сме тук – около реката и тепетата, това е нашата плодородна земя. Ние сме неглижирали това, заради което са се заселили тук преди години нашите прадеди. Така че предстои изключителна работа в тази посока. Там имаме нужда от големи консултации от хидроинженери как да намислим самия проект, в каква посока да тръгнем. Но ще работим в тази посока със сърце и воля.

Хълмовете също са ни приоритет.

Математическата гимназия – имахме среща, знаем какво предстои като програмен период, знаем какво трябва да направим и сме поели ангажимент да го свършим, така че имаме ново училище.

Това са по-големите проекти. В краткосрочен план ние трябва да поемем ангажимент за транспорта, контрола, разговор с превозвачите за качество на услугата, маршрутите, пътникопотока, линиите. Ангажиментът, който сме поели пред пловдивчани, е да имаме един транспорт, който да е удоволствие от една точка до друга да се придвижиш с обществен транспорт.

Освен това има много неща, които ние сме заложили в нашата програма и ще работим за пълното й изпълнение.

Какъв е призивът Ви към пловдивчани?

- Най-важното е да имат самочувствие, а това самочувствие ще идва след изпълнение на поетите ангажименти от страна на общинската администрация. Пожелавам им да бъдат най-успешния град. Това зависи не само от тях, а и от общинското управление. На предстоящите избори гласувайте с номер 7, за да имаме един успешен и гордеещ се със себе си град.

Цялото интервю гледайте в прикаченото видео!

Костадин Димитров е кандидат за кмет на Пловдив от ПП ГЕРБ, бюлетина номер 7.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.



Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Абитуриентски балове 2012
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: