Концерт на "Духов оркестър Пловдив" зарадва минувачите по Пешеходния мост

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
21:41 / 23.12.2021
2394
Чудесен концерт изнесе съставът на "Духов оркестър Пловдив“ до Новотела (Гранд Хотел Пловдив), откъм страната на Пешеходния мост в район "Северен“.

Музикантите изпълниха популярни мелодии от своя богат репертоар.Мероприятието се превърна в атрактивна изненада за минувачите, които се потопиха в атмосферата на наближаващите Коледни празници.

"С този прекрасен концерт искам да пожелая на всички една тиха, спокойна и изпълнена с мир и хармония Коледа.Нека във всяко семейство има топлина, здраве, щастие и благоденствие.Да има повече надежда и светлина за всички!“, поздрави гражданите кметът на район "Северен“ Стоян Алексиев.

"Духов оркестър Пловдив“, с ръководител и диригент Николай Гешев, е носител и продължител на богатите музикални традиции на жанра в града. Градският духов оркестър е емблематична формация за Пловдив в продължение на повече от 40 години. Оркестърът е закрит през 2000 г. поради липса на средства за издръжка, но през 2007 г. са направени постъпки за възстановяването му и оттогава той отново неизменно радва пловдивчани с богатия си репертоар и прекрасно звучене.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).