ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кои са най-търсените спешни ВиК услуги?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:06 / 15.04.2024Коментари (0)1887
©
Състоянието на канализацията в една сграда влияе пряко върху нашето ежедневие и качество на живот. Колкото и да не ни се иска, понякога възникват аварии с тръбите, които предполагат намесата на специалист. Много често те са неотложни и изискват бърза реакция от истински професионалисти, за да се предотврати влошаването на проблема. В следващите редове ще си поговорим за това кои са най-търсените спешни ВиК услуги и кое налага тяхната необходимост.

Задръстени канали

Запушването на канали в една кооперация може да причини сериозен дискомфорт на всички обитатели. От една страна това води до разпространяване на неприятни миризми, от друга - до запушване на мивки и тоалетни и невъзможността те да бъдат ползвани както нормално. Тъй като тези съоръжения са необходими ежедневно, запушването им блокира живота в жилището и изисква незабавна реакция.

В такъв момент едни от най-търсените спешни ВиК услуги са предлагани от vik-plovdiv.bg, тъй като само професионалистите знаят как да установят проблема и да го решат адекватно без да създадат допълнителни усложнения. Докато причината за аварията не бъде локализирана и премахната, ползването на водата и тръбите остава невъзможно, а това води до недоволство у всички ползватели на услугата. Водопроводчиците използват специални устройства, с които да захванат онова, което причинява запушването, като косми, минерални отлагания и налепи по тръбите. Нерядко каналите се задръстват заради дефект по самите тръби. В такъв случай се изискват не само познания, но и добра апаратура, с каквато обикновените потребители не разполагат. Точно заради това не се препоръчва сами да се опитвате да се справите с възникнал ВиК проблем. Вместо това се доверете на професионалистите.

Запушени тоалетни

Тоалетните се запушват лесно, особено ако се ползват от много хора едновременно, като например в обществени и бизнес сгради. Има различни причини за това, които могат да бъдат сведени до недобри човешки практики и влошено състояние на канализационната система. Към първата категория спада неправилното изхвърляне на отпадъци, било то хартия, санитарни кърпи, играчки или продукти за дамска хигиена. Понякога изхвърлянето на големи количества тоалетна хартия също може да причини главоболия.

Както е известно, по тоалетната чиния виреят опасни за здравето бактерии, които могат да причинят сериозни инфекции. При запушване това създава риск от здравословни проблеми. Освен това тоалетната става практически неизползваема, което причинява дискомфорт на пребиваващите в този имот. В такива случаи незабавната намеса на ВиК специалисти е задължителна. Те могат да отстранят запушването и да неутрализират потенциалните заплахи в кратки срокове.

Запушени мивки

©
Най-често се запушва кухненската мивка, което до голяма степен е породено от некачествен сифон, но също може да се случи заради недоброто почистване на съдовете преди да бъдат поставени в нея. Ако нямате възможност да ползвате мивката по предназначение, това ще доведе до неконтролируем безпорядък само за няколко дни. И тук бързата намеса на обучени специалисти ще помогне да се върнете към нормалния начин на живот.

Капещи кранове и други аварии

Капещите кранове създават опасност от наводнение и образуване на мухъл. Освен това могат да увеличат сметката ви за вода и да погълнат една част от семейния ви бюджет. Има хора, които се опитват да се справят с този проблем сами, но накрая все пак се стига до там да извикат водопроводчици.

Други спешни ВиК услуги, заявявани от потребители и бизнеси, включват отпушване на водосточни тръби, сифони, септични ями и водосборни шахти. А понякога се налага подмяна на канализационната система. Ако се случи така че няколко канала и тоалетни са запушени едновременно, тогава може да се касае за сериозен проблем в цялата система. Подобен ремонт не е евтин, но пък е наложителен, ако искате да използвате канализацията нормално.

Важно е когато забележите проблем с тръбите или каналите, да се свържете незабавно с фирма, специализирана във ВиК услуги, за да отстраните проблема навреме преди да е имал възможност да се разрасне в по-големи мащаби.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Електронно таксуване в градския транспорт
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: