Кой допуска "синя зона" да се превръща в безплатен паркинг?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
14:50 / 13.02.2021
14000
Редовен читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията, за да изкаже мнение по много актуален и наболял въпрос относно паркирането в синя зона на града, и по-специално, на автомобилите със стикер за инвалиди. Даваме му думата сега:

Уважаема редакция, на 25.11.2020 г. публикувахте материал "Андрешко си мисли, че прецаква системата“. В него се постави въпрос за злоупотребите на лица, ползващи инвалидни стикери. Повече от два месеца никой от ръководните органи не взе становище по повдигнатия проблем.

От тогава до сега станахме свидетели на:

Увеличение на времетраенето на синя зона;

Липса на събираемост в бюджета на 20 000 000 лв;

Все по-голяма липса на места, което подтиква допускането на спиране от двете страни на еднопосочни улици (ул. "Хан Кубрат").

Както беше прогнозирано в предишната статия, злоупотребите с ползването на инвалидни стикери нарасна неимоверно. В момента общината прави бюджет за 2021 г. и се чуди как да закърпи дупките в приходите. А в същия момент, само в карето около централата на "Паркиране и репотриране" на ул. "Христо Г. Данов" в момента има 24 паркирали коли с инвалиден стикер, които ползват улиците за безплатен паркинг и си ходят безпроблемно на работа целодневно.

По тарифа за два лева на час, тези им действия, на дневна база, нанасят щета в размер на 480 лв., на седмична база - 2880 лв., на месечна - 11 520 лева, а на годишна - 138 240 лв.

И това са суми само от едно мало каре в централна градска част. Само можем да гадаем за размера на огромните суми, които се пропуска да бъдат реализирани като приходи на годишна база. Освен това допускането на погазване на законовата уредба препятства изпълнението на основната функция на сина зона, а именно: регулиране на потока на паркиране и осигуряване на по-голям достъп до места на живущите в такива зони, както и на хора с краткотрайно паркиране. Сега и да искаш някъде да спреш и да си платиш, не можеш заради постоянно пребиваващите "инвалиди“.

Предвид горното моля да зададете отново въпросите към зам.-кмета Тодор Чонов и директора на ОП "Паркиране и репатриране":

Кога ще почне да се упражнява контрол и да не се допуска безплатно паркиране с инвалиден стикер извън маркираните затова места в обхвата на "синя зона" и то до 3 часа на ден?

Правено ли е проучване каква е стойността на несъбраните суми на годишна база от така паркиращи целодневно "инвалиди“?

Да се надяваме, че институциите ще реагират своевременно и ще пресекат практиката всеки да взема телковото решение на баба и дядо и да ходи да вади пропуск!

Виж коментарите (4)

Още по темата (265):
21.04.2024 Множество злоупотреби с инвалидни стикери в Пловдив
16.04.2024 Ударна ревизия на служебните паркоместа в Пловдив
01.04.2024 Проблемът с паркирането в Пловдив се задълбочава
10.01.2024 Пловдивчанин: Висша некадърност! Нямат право да слагат скоба на такава
кола!
05.10.2023 Въведоха системата за умно паркиране в Пловдив
28.08.2023 Важно съобщение за шофьорите за синята зона в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).