ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът за кървавите катастрофи в Пловдив: Такова е нивото на култура
Автор: Мариана Панчева 12:23 / 15.05.2017Коментари (29)12173
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив не може сама да води война срещу войната по пътищата. Това стана ясно от отговора на кмета Иван Тотев на въпрос на Plovdiv24.bg какви мерки община Пловдив още може да вземе, за да сложи край на черната статистика по пътищата в града под тепетата. 

Последният смъртоносен пример е от събота следобед, когато полицай загина на място, прегазен от джип, маневриращ с висока скорост по бул. "Санкт Петербург" на метри от парк "Лаута", където десетки хиляди участваха във втория Народен събор на Пловдив. 

"Трябва всички институции да се включат в този процес. И не само институциите - трябва и гражданите да имат друго отношение на пътя. Това е тема, по която говорим толкова много години. Повдигахме пешеходни пътеки, осветявахме пешеходни пътеки... Културата на шофиране обаче започва още от първия момент, в който се качиш на автомобила и започнеш да караш курс. Там се изгражда културата, там се изгражда първоначалното усещане, че си част от участниците в движението. Това се изгражда с месеци, с години", коментира Тотев. 

"Каквито и мерки да се вземат, нивото на културата е това, което виждаме по пътищата в момента. Проблемът е сериозен и не само всички институции, но и всички граждани трябва да имат отношение към него", категоричен бе той.



Още по темата: общо новини по темата: 73
27.05.2021 »
11.10.2020 »
06.10.2020 »
01.10.2020 »
23.09.2020 »
23.09.2020 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 15.05.2017 г.
+2
 
 
Аман от вечно недоволни!!! Бойко първо Ви го каза "лош човешки материал, сега Тотев по-нежно "нивото на културата е това" и свички селяци вкупом се засегнаха! Искам да попитам по-надолу писалите колко пъти са върнали някой който е в насрещното (или те самите постоянно влизат срещу знак В1), колко пъти някой от Вас е свирил на някой който е спрял на централен булевард за си купи цигари, колко от Вас са надули клаксона на някой който минава на червено докато Вие спирате на същото... да не питам колко са се обадили на 112 за да сигнализират за тези нарушения... ще Ви кажа и без да Ви карам да си изпотите мозъчната клетка... НИТО ЕДИН!!!! Това е така защото сте от тези които правите тези неща и като Ви кажат истината се засягате!!! Да контрол няма, но това е така понеже и по-голямата част от обществото не иска да има... защо ли?... Ами по-добре 20лева вместо 500лв, това си е проста математика на прости селяндури! Да щефовете на КАТ са за доживотен (а и целия политически "елит"), но това не значи че Тотев не е прав за културата. Все пак кметовете не могат да уволнява шефовете на КАТ (за съжаление). И сега предполагам комплексарите които минават по 10 пъти на ден на червено ще ме нахакат с минусчета... ами почвайте, покажете колко сте!!!
+2
 
 
Рибата се вмирисва от към главата бе бастун! :-(
на 15.05.2017 г.
+3
 
 
Една стара идея на която никой не обръща внимание е .Доброволци бивши военни и полицаи пенсионери срещу процент от глобите и регламентиран начин за налагане и онагледяване на нарушението може да си изкарват някой лев вместо да ги правят инструктори за шофьорски курсове където правят всичко проформа. Града може да се препълни с контрольори на всяка улица както контрольорите за синя зона но вече в целият град. При положителен ефект може да се наемат и безработни срещу положен курс и изпит за грамотност и компетентност. Така ще има 24 часа контрол по улиците.
+5
 
 
Очаквах някаква реакция от общинските власти в първия работен ден след поредния, вече фрапиращ, инцидент, но определено не такава. Много пъти съм защитавал кмета при неоправдано злобни нападки, но това изказване е изключително несериозно. Това за "културата" мислех, че може да излезе само от милиционерския PR към МВР. Заявка за пробив в генетиката и антропологията ли е това? Културата не е проблем в София и Бургас, например, но е голям проблем в Пловдив?!? Не знаех, че водачите из другите големи български градове са все шведски благородници или завършили швейцарски лицеи. По повод културата, да не отваряме дума за домакинството ни като КУЛТУРНА столица на Европа след година и нещо. Вече българите ги е страх да преминават през Пловдив, но сега целта да се прочуем и в Европа с няколко размазани туристи по улиците през 2019 г. ли е? Ако един кмет истински желае да направи града си безопасно място, няма причина това да не се получи! Има кметове на мизерни села и градчета, които са ги опасли с камери и са взели твърди мерки срещу много безобразия. Какво пречи на Пловдив? Досега трябваше да е направена пътека до МВР в София с ясни и ултимативни искания! Отделно много ще е хубаво да получим отговор за какво съществуват всъщност отделите "Сигурност" и "Организация на транспорта" към Общината.
+4
 
 
Не е виновна културата, а контрола. Липсата на контрол създаде такава "култура" и оттогава всички отговорни институции нехаещи за избиването по пътищата, се оправдават с липса на култура от водачите. Че даже от време на време шефовете на кат правят призиви по телевизията вместо просто да си изпълнят служебните задължения.
+4
 
 
при липса на контрол и служители на кат какво очаквате? някой да е направил справка колко щатни позиции има за голям град като нашия? за сравнение във мароко има на всяко кръстовище полицай!
+4
 
 
Дрън дрън до следващата трагедия (тези дни) и после пак дрън дрън. Кога ще се вземат мерки кажете, защото нивото на културата на джигитите в България е едно а като са в чужбина друго (там са по ниски от тревата), спират на светофари, не превишават скороста, използват мигачи, пропускат пешеходци ......
0
 
 
Ами кмете, ако не беше се правил на "индустриалец", нямаше да напълниш града с родопските неандерталци, от които дойде и проблемът!
на 15.05.2017 г.
+5
 
 
Кмете,това трябва да го казваш не поучително, а тихичко,под сурдинка,защото рибата се вмирисва от към главата.При добра организация на движението,при здрава ръка и здрав контрол,при работещи в тази насока институции,при "силов" подход към нарушителите,резултатите и дисциплината на водачите са налице. Ще ти дам един елементарен пример за неадекватни действия.На тези повдигнати пешеходни пътеки,които трябва да обуздават джигитите,минавам с 50 км. в час без да ми трепне волана. Да изброявам ли...?
+7
 
 
Пак старата версия, че всички сме виновни. Какво трябва да направя, да науча всички къде се паркира и как се шофира? Защо това да е моя работа, има ДАИ, КАТ, Община, много компетентни органи. Ако има трафик камери по големите кръстовища, на ден ще има най-малко по 50 000 глобени. И по 24 секции да има на светофар, катастрофите не намаляват. Явно целта е да се вземат едни 20 лв, а в съда доста повече. Ако сложат камери, спират подкупите. В противен случай вече да са ги сложили, не веднъж ни правят забележка от ЕК, че имаме хиляди загинали на пътя годишно, въпреки че прикриваме данните. На хората си им харесва този комунизъм, за това не контролират избранниците си. Проблема е, че могат да си позволят да си купуват автомобили за по 500 евро, и пак да правят същите бели. Затова и си обичат бай тошо, защото ги е биел здраво и са били бедни като мишки. Диктатура и крайна бедност, това е на каквото се радва и от каквото има нужда българският народ.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: