ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът на "Западен" на работна среща с пенсионерите от "Прослав"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:49 / 28.03.2012Коментари (1)1368
©
Кметът на район "Западен" Десислава Желязкова проведе непринуден разговор с присъстващите в клуба на пенсионера в кв. "Прослав" относно най-належащите проблеми на квартала. Срещата се осъществи по покана на самите пенсионери. На нея присъстваха и други будни граждани от квартала, както и заместник-кметът Нонка Симеонова. В разговора се очертаха няколко основни теми: инфраструктура, озеленяване, безопасност и обществен ред.

Като основни проблеми в инфраструктурата се очертаха неасфалтираните ул. "Клокотница" и ул. "Западна", а също и неспазването на разписанието на някои автобуси от градския транспорт. Не беше пропусната и основната болна тема за жителите на кв. "Прослав" - наличието на една-единствена транспортна връзка с останалата част на града.

Г-жа Желязкова подчерта, че трябва да се очертаят приоритетите, по които да се работи. В тази връзка тя отбеляза, че от финансова гледна точка е невъзможно до края на годината да бъде изцяло преасфалтирана връзката на квартала с останалата част от града и същевременно да се извърши и асфалтирането на ул. "Клокотница" и ул. "Западна" състоянието, на които е ужасно и по тази причина представляват приоритет. 

"Моята улица ще е последната, която ще бъде направена в "Западен". Не започвам от нея." - отбеляза Желязкова. Гражданите отбелязаха още, че в края на мандата на Славчо Атанасов в парка в центъра на квартала е била направена детска площадка, на която обаче е пропуснато да се монтира чешмичка, въпреки че водопроводът за поставянето и е наличен. Стана ясно, че в парка липсва и тоалетна, както и адекватен начин за поливането му в летните жеги.

Оплаквания бяха направени и относно масовото неправилно паркиране на автомобилите върху тротоарите и липсата на съответните мерки от страна на Общинска полиция и КАТ, както и зачестилите случаи на хулигански прояви. "Познавам квартала добре и знам точните проблемни места, където се събират младежите, склонни към хулигански прояви - зад читалището и в близост до старото ЦДГ" - заяви Желязкова. Тя обеща на присъстващите в най-скоро време да организира среща между полицията и гражданите от квартала, за да се засили сътрудничеството между тях. 

От своя страна организаторите на срещата пък изявиха дори готовност за сформирането на доброволчески отряди, които да работят съвместно с органите на реда.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кмете много много не ги депресирайте с разни ваши изказвания и идеи да не вземи някой да получи някой пристъп или инфаркт или нещо друго, хората са на възраст дръжте с тях нормално и учтиво както по добава и без това са ни малцинство което ще ни е нужно из народа.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Зверство срещу 18-годишно момиче
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: