Кметът на "Тракия": Това е страхотен жилищен район и се радвам, че е желан от много хора, които се заселват в него

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (9)
10:40 / 01.01.2021
9377
Район "Тракия" е един от най-младите в града под тепетата, но безспорно се развива с бързи темпове в почти всяко отношение. Кметът на района Костадин Димитров разказа в коледно интервю за Plovdiv24.bg каква е била 2020 година за него, служителите му и успя ли да реализира проектите, които се надяваше, въпреки пандемията.

"Коренна разлика има между 2020 и 2019 година. Като мерки, които взехме в района са да не изграждаме детски площадки, да не поставяме пейки, да не правим реконструкция на спортната площадка. Успяхме да прехвърлим част от тези средства за изграждането на повече паркинги и успяхме да ги насочим в посока инфраструктура и пътна настилка", разказва кметът на "Тракия".

Той заяви, че парковете и зелените площи в квартала ще продължават да бъдат разширяват и облагородят подобно на напълно пременения парк "Лаута", които кипи от живот и се е превърнал в социална среда и място за забавления и срещи на жителите в района.

"Зелената система е много важна за самите тракийци и за мен.  Ние показахме, че всяко дръвче е важно в "Тракия" и сега берем плодовете на залесявания, които са били преди 20-30 години и ние трябва да поддържаме това темпо", споделя Костадин Димитров.

В този район се издигат нови масивни жилищни комплекси, което става причина все повече да се увеличава броя и на желаещите да се заселят в него.

"Тракия" е страхотен жилищен район и аз се радвам, че той е желан от много хора, които стават жители на Пловдив именно в нашия квартал. Ако погледнем историята назад, то всички жители на Тракия са дошли от някъде", признава рай.-кметът.

Кои булеварди трябва да бъдат разширени и ремонтирани, за проблемите с гонките, нощния шум и високите скорости  в "Тракия" и кой са най-важните проекти за 2021 година, може да разберете в интервюто с районния кмет Костадин Димитров.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (9)

Още по темата (29):
30.01.2021 Кметът на "Източен" се отчете във Фейсбук
04.01.2021 Кметът на Пловдив с най-откровеното интервю за Plovdiv24.bg: Всички сме в една лодка
03.01.2021 Светът бе превзет от пандемията, а житейските драми се превърнаха в
ежедневие
03.01.2021 Кметът на "Източен" с амбициозна програма за 2021 година
03.01.2021 Равносметката на Дани Каназирева: Денонощна работа и огромна
отговорност
03.01.2021 Помните ли? Всичко това се случи в Пловдив през декември!
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).