ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът на Пловдив води голяма делегация в Япония
Автор: Диана Бикова 13:24 / 25.05.2023Коментари (5)3128
©
Кметът Здравко Димитров ще поведе 23-членна делегация в японския град Окаяма, с който Пловдив е побратимен от половин век. Делегацията заминава за Страната на изгряващото слънце в ранния следобед на 26 май и ще върне обратно на 5 юни. Поводът за посещението е официалното откриване на бюст паметника на Христо Ботев, което ще се състои на 2 юни в 14 ч. местно време, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

В официалната делегация са включени заместник-кметовете Величко Родопски, Тодор Чонов и Анести Тимчев, главният архитект на града Димитър Ахрянов, главният експерт в отдел "Канцелария на кмета и протокол" Христо Чаушев и експертът в отдел "Комуникации и маркетинг" Магдалена Калайджан.

Придружаващата делегация е от смесен тип и в нея са включени общинските съветници Владимир Кисьов и Константин Георгиев, както и представители на бизнес средите от сферата на туризма, хранително-вкусовата промишленост и финансите. За сметка на общинския бюджет пътуват само официалните лица, съгласно Наредбата за служебни командировки и специализации в чужбина на Община Пловдив. Придружаващите лица сами поемат разходите си. Всички обаче ще си платят допълнителните вътрешни трансфери. 

Пътуването София - Истанбул, Истанбул - Токио, Токио - Окаяма ще се осъществи със самолет икономична класа на Turkish Airlines. Първоначално е обсъждано да се лети с немска авиокомпания, но заради стачките на авиопревозвачите в Германия е предпочетен резервният вариант като най-евтин и бърз.

Посещението в Окаяма е връщане на визита от 2019 година, когато в Пловдив идват представители от японския град за Европейската столица на културата. В Цар Симеоновата градина гостите виждат статуята на японския фолклорен герой Момотаро, изградена по случай 20 години от побратимяването на Пловдив и Окаяма. Паметникът е подарък от японския град.

Гостите видели и паметника на Христо Ботев и поискали да им бъде изпратено копие. Започва комуникация между администрациите на двата града, както и съгласуване със скулптора Свилен Костадинов и историка Стефан Шивачев, разказа подробности за Plovdiv24.bg главният експерт в отдел "Канцелария на кмета и протокол" Христо Чаушев.

Първоначалната идея е паметникът на Христо Ботев в Окаяма да се открие по повод 50 години от побратимяването на двата града през 2022 г. Заради пандемията от ковид и извънредните парламентарни избори миналия октомври посланикът на България в Япония Мариета Арабаджиева е направила символично откриване.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Що не си направи сепуко тоя тиквеник?
0
 
 
Най големите софраджии на екскурзия безплатна , като за последно...
+1
 
 
Престъпен некадърник! Толкова отврат в една снимка. Ходи и не се връщай...!
+1
 
 
По случай крайно успешния край на мандата, общинарите начело с титанът на мисълта и действието, т.н. "Зико" ( да ме извинява великия футболист! ) отиват на заслужена екскурзия в Япония на общински разноски. Не им стигнаха кражбите и зулумите, които натвориха през този мандат! Еб@си и безочието!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Футболно първенство за ветерани
Държавата прехвърли 4 имота и Небет тепе за стопанисване на общината
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: