Кметът на "Източен" с амбициозна програма за 2021 година

Автор: Диана Бикова
Коментари (5)
14:00 / 03.01.2021
6930
През 2020 г. в район "Източен" са свършени доста неща, каза през камерата на Plovdiv24.bg кметът Иван Стоянов. "Всичко, което бяхме заложено като бюджет, като средства, го изпълнихме. Но в течение на една календарна и бюджетна година винаги изникват нови неща, така че на всеки проблем на гражданите ние сме откликвали", обясни той.

През миналата година са направени доста подобрения в инфраструктурата в район "Източен", както и такива, които отговарят на нуждите на гражданите и на малкия и на средния бизнес. Кметът Иван Стоянов обяснява в интервюто по зони какво е направено:

- "Изгрев" – входът към квартала от ул. "Ландос" е с нов облик; облагородени са терените на ул. "Преспа";

- "Гладно поле" – 4 нови детски площадки, едната от които е с игрище за петанк и до него предстои довършване на вело байк;

- Ул. "Славянска" 79-81 – паркинг, както и преобразяване на цялото междублоково пространство;

- "Зелена класна стая" в училище "Петко Рачев Славейков", която ще влезе в експлоатация следващата година;

- Парк "Каменица" – подписан е договор за реконструкция, при която предстои изграждане на вечнозелена шумоизолираща стена откъм бул. "Източен", поливна система и нова настилка;

- “Столипиново" – изчистени са стари сметища между блокове 4000 и 4001; на ул. "Крайна" се прави детска площадка с футболно и волейболно игрище на мястото на незаконните постройки; нова детска площадка на ул. "Елба"; предстои превръщането в парк на празно общинско пространство между улиците “Шумен" и "Батак" и това е заложено в новия ОУП; съборени са десетки незаконни постройки;

- направено е разширение на пенсионерския клуб от 45 кв. м.  на 135 кв. м., а след 18 ч. там репетира самодейна вокална група;

- две нови яслени групи в ДЯ "Веселушка"; предстои извеждането на детски градини от подблоковите групи на ул. "Радко Димитриев" и ул. "Гълъбец"…

Програмата на районната администрация за новата 2021 г. е амбициозна. Предвижда се ремонт на ДЯ "Послушко" и ДГ "Маргаритка", реконструкция на ул. "Славянска" и ул. "Арх. Камен Петков", асфалтиране на улици, ремонт на тротоарни настилки, облагородяване на междублокови пространства, кръгово кръстовище на бул. "Мария Луиза" до полиграфията за свързване на улиците "Лев Толстой" и "Арчарица", връзка между "Удроу Уилсън" с "Бъндерица", нови детски площадки, реконструкция на парк "Чайка"

Има идея заедно със строежа на стадион "Ботев" да се проектира и разшири ул. "Богомил" от бул. "Източен" до "Лев Толстой". В Интегрирания план за развитие предстои да се работи по улиците "Лев Толстой", "Радко Димитриев", "Георги Странски" и бул. "Санкт Петербург".

Сред големите обекти, по които ще се работи, е свързването на ул. "Владая" с бул. "Марица юг". Реализацията на тази пътна отсечка е на община Пловдив. Освен на асфалтирането на ул. "Владая", там предстои изграждането на 74 социални жилища.

Районната администрация предлага от общо 520-те декара военни терени на "Гладно поле", 331 дка да бъдат превърнати в парк и да се заложи в ОУП като парково пространство. Идеята е приета много добре от гражданите, тъй като по този начин ще се създаде зелен пояс в центъра на града. С работата по всички проекти ще се повиши качеството на живот на гражданите, убеден е районният кмет.

Стоянов пожелава на жителите на район "Източен" и на всички пловдивчани да са здрави. "Една от първите ми активности беше да поставя надпис "Заедно" на бул. "Цариградско шосе". Това е не само мото на Европейската столица на културата, а и мое лично мото. Мисля, че всички заедно – ние като районна администрация и жителите на района се поддържаме и си помагаме един на друг, ще успеем. Оттук нататък – здраве и късмет" – каза той.

Цялото интервю с кмета на район "Източен" Иван Стоянов гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)

Още по темата (29):
30.01.2021 Кметът на "Източен" се отчете във Фейсбук
04.01.2021 Кметът на Пловдив с най-откровеното интервю за Plovdiv24.bg: Всички сме в една лодка
03.01.2021 Светът бе превзет от пандемията, а житейските драми се превърнаха в
ежедневие
03.01.2021 Равносметката на Дани Каназирева: Денонощна работа и огромна
отговорност
03.01.2021 Помните ли? Всичко това се случи в Пловдив през декември!
02.01.2021 Кметът на "Западен": Изпълнихме проектите си за годината въпреки тежката пандемия
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).