Кметът бесен на Plovdiv24.bg

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
11:27 / 09.04.2020
17838
Кметът на Пловдив Здравко Димитров размаха пръст на Plovdiv24.bg заради публикацията ни за предложението му да се дадат пари от КОЦ Пловдив за закупуване на апаратура. 

С гневен тон Зико каза, че оттегля точката, защото се "появили жълти новини в един жълт сайт в Пловдив". Новината била фалшива, тъй като на нито едно съвещание не ставало въпрос да се вземат средства от онкоболни, за да се лекуват други болни. "Оттеглям точката да спра всякакви манипулации" - изрече Димитров. 

Кметът стигна далеч в гнева си и нарече Plovdiv24.bg жълто сайтче. "Не е моментът да се разединяваме, това рано или късно ще им се върне. Има сили, и горе... Не може в такъв период, в такова време, някой да си продава фалшиви новини да му върви сайта" - нападна медията ни Димитров. 

Зам.-кметът Илия Кирчев уточни, че парите не са били предвидени за лекуване на онкоболни. Те са от печалбата на КОЦ, която миналата година ОбС е гласувал да бъде заделена за инвестиционна програма. С тях е трябвало да се направи паркинг. 

В атаката срещу медията ни се включи и началникът на общинското здравеопазване д-р Калин Калинов, който е бивш управител на КОЦ - Пловдив. Според него "има хора, които манипулират задкулисно, без да си покажат лицето". 

Калинов покани желаещите да отидат с него в КОЦ, за да се направи ревизия в здравното заведение. Припомни, че през 2013 г. е решено да се купи скенер, произведен в заводите на "Сименс" в Китай за 320 000 лв., а след няколко месеца ОбС е одобрил пределна цена 950 000 лв. Същата седмица Пирогов и НЦСП е купил подобна апаратура за по 417 000 лв. 

"Като председател на общинския щаб присъствам на заседанията на медицинския щаб. В момента, когато се съберат управителите на всички здравни заведения, ние се червим, нямаме апаратура и не може да обясним защо нямаме. В заповедта на министъра се нарежда да проявим чувство за солидарност. С тези пари няма да асфалтираме улици, а ще купим апаратура.

Къде ще са тези хора, когато започнат да умират хора по коридорите в болниците? В дупките.

Тези 2 болници са единствените, които нямат апаратура в цялата област.

Искам да попитам тези хора, които саботират заповедта на министъра, къде ще бъдат?"

Самият факт, че кметът не посмя да ни назове по име, категорично доказва правотата ни. Той е наясно, че по този начин ще ни даде възможност да го съдим, а в съдебното дело скандалът с парите от КОЦ-Пловдив за техника за други болници щеше да се разнищи докрай.

От Plovdiv24.bg сме категорични, че техника на болниците трябва да се закупи, не сме убедени, че това трябва да се прави с парите на онкоболните.

Работа на община Пловдив е да осигури пари за общинските болници. Всички други харчове на общината ли са по-важни от лечението на онкоболни?

Виж коментарите (15)

Още по темата (194):
27.01.2023 Д-р Йорданова от КОЦ-Пловдив: Само когато лекарят и пациентът "играят" заедно, лечебните начинания са успешни
08.11.2022 Лекар от КОЦ-Пловдив за новия линеен ускорител: Лечението е абсолютно
безплатно
01.11.2022 Д-р Славея Измирлиева, КОЦ Пловдив: Прецизността на изчисленията с този скенер е много висока
14.10.2022 Д-р Измирлиева, онколог: Всяко ранно откриване на карцинома на гърдата би довело до излекуване
27.09.2022 Новият линеен ускорител в КОЦ Пловдив - с нови планиращи системи за бързо започване на лечение
27.09.2022 КОЦ Пловдив вече разполага с линеен ускорител от последно поколение
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).