ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кинолози: Вчера отровиха кучета, утре могат да пострадат децата ни!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:48 / 20.01.2012Коментари (52)7204
© Plovdiv24.bg
От Пловдивското Киноложко Дружество излязоха със специална декларация по повод отравянето на две кучета снощи след 19.30 часа, за което Plovdiv24.bg пръв Ви информира още преди обяд. Ето и пълния текст на въпросната декларация:

Ние от Пловдивско Киноложко Дружество осъждаме остро зачестилите случаи на умишлено отровени домашни любимци, случили се на 19.01.2012. в района на парк  "Бунарджика".

Отровата е съзнателно подхвърлена в района на вододайната зона, по пътя към върха на хълма, поставена в колбас. Деяние колкото грозно и гротескно, толкова престъпно и неморално, с едно-единствено определение - убийство.

След подадените от нашите адвокати жалби в МВР, ние заявяваме, че ще се борим с всички законни и морални способи срещу "саморазправящите" се с невинни създания убийци. Настояваме, че естеството на жестокостта е единно и този, който е в състояние да причини болка или страдание на животно, може да направи същото и на хора. 

Паркът е място за разходка на много домашни кучета и опасността от нови случаи е голяма. Освен разходките там има и много преминаващи кучета със стопаните си и отравянето на нови животни крие голям риск и е с голяма обществена опасност. Макар обществото ни да не толерира вече проявите на жестокост спрямо животните, за съжаление все още се наблюдават такива отделни случаи на умствено или по друг начин обременени индивиди. Приобщаването ни към общоевпропейските ценности минава през хуманното отношение към домашните животни и всички живи същества.

Европейското законодателство криминализира много прояви на жестокост на животните.От една година и България законово осъжда тези деяния. Едно от деянията е причиняване на убийство или осакатяване на животно, за което е предвидено наказание лишаване от свобода до три години и глоба в размер от 1000 до 5000 лева.

Знаем, че обществеността на град Пловдив осъзнава от тези актове на насилие и опасността за децата под тепетата. И не само косвената опасност, но и пряката от реалното отравяне на дете, преминаващо през така "минирания" терен. Вярваме, че пловдивските медии ще ни подкрепят в огласяването на нашата позиция по този вандалски и престъпен акт.


Още по темата: общо новини по темата: 1
20.01.2012 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Как не разбрахте, че само ние хората сме виновни, че има улични кучета? Те не са се пръкнали от нищото. Те са били "пуснати" на улицата от безотговорни стопани решили, че не им се занимава вече. Дори и да се избият (изтровят) всички улични кучета, мислите ли, че след месец или два няма пак да е същото? Освен това с поставянето на въпросната отрова, не са убити безпризорни кучета, а домашни такива. И недейте да ми говорите за намордници и поводи, а прочетете закона. Какво сме виновни ние, отговорните стопани на кучета. Кучето ми ми е ваксинирано, чипирано, регистрирано и с платена такса, не агресивно. Водя си го на повод. Почиствам и фекалиите след него. Излизам на разходка, водейки го в кучешкото заграждение за което съм си платила, за да може все пак животинката да потича. Но там някои изрод е решил, че може да се прави на господ подхвърляйки салами с отрова? Кучето ми яде салама и умира в адски мъки. Е айде кажете ми с какво аз и кучето ми заслужаваме това?
+3
 
 
Този, който може най-хладнокръвно да убие животно, утре ще убие и човек!!!!
-5
 
 
Кога ще разберете,че щом органите не си вършат работата,правилото е като видиш куче да се мота без стопанин,каишка и наморник подлежи на умъртвяване?Аман от смотаните защитници.Ама пълни загубеняци с розовите очила.ЕЕЕЙЙЙ тея песове избиват децата ни.Мамка ви смешна,кво ги защитавате.Или май трябва при всеки фатален случай да излизаме и Вас да налагаме.СМЕШНИЦИ.Вие за вас си не можете да се грижите пък бездомните животни тръгнали да защитават.Смешници.
+2
 
 
Скоро ще се избием помежду си ,както е тръгнало,може и това да целят тия ...
+4
 
 
Бъдете малко по-толерантни,вашата агресия предисвиква агресита и на другите и това са постоянни безмислени караници в интеренет общностите,предполагам на тези кавги управниците,които си прибират парите и за бездомни животни и за бездомни хора и за детски помощи,чоплят семки докато четат нашите дебати
+3
 
 
Аз едно не разбирам,всеки път аргументите на недолюбващите "помиярите"(която дума така и не се научихте как се пише,са едни и същи.Преди няколко кметски мандата имаше акция от един от кметовете и на Пловдив ина София и наистина улиците бяха почистени.Сега питам всички,съвсем без заяждане.Според вас всички тези ,наистина многобройни бездомни песове и котки също така от къде се взеха?Споранги???жестокостта у хората е ескалирала до безкрайност и никога не се търси разрешаване на първия проблем.Кучета ще тровите до кога,ще се почуствате по-добре или ще мине раната на пострадалото ви дете като ги убиете?
+6
 
 
Затвор и побой за такива мразещи и убиващи изроди като тая гъска и малоумниците по-долу. Трябва да има осъдени! Животните са най-добрите същества на този свят, а тая пача с каската е живо недоразумние което се е пръкнало по лошо стечение на обстоятелствата. Нека всички интелигентни граждани да си отварят очите за такива изроди и да ги задържат до идването на полицията за да им бъде раздадено правосъдие - до 3 години затвор и до 5000 лв глоба!
-5
 
 
За какви "невинни създания" говорят тези кинолози!? Те - пумярите са убийците, а хората се опитват по някакъв начин да защитят себе си и своите деца от тези убийци. А парковете не са предназначени за кучета, а за ХОРА!!!
+1
 
 
От повечето коментари разбирам че кучетата са ви голям проблем и независимо дали са домашни излезли със стопанина си на разходка или "помияри"те са ЖИВИ същества.Отровените кучета не са някои бездомни псета за които да злорадствате и да се кефите че си е намерил някой да му види сметката,а са домашни любимци.Явно е че повечето от вас и идея си нямат какво е да загубиш по такъв начин любимо животно,но това си е ваш проблем.За тези "гласоподаватели"които се чудят защо има толкова кучета по улиците еми питайте общинарите,още колко пъти ще отлагат направата на кучкарник и тогава може да се сравняваме с Рим,Берлин,Токио.....За да стане едно животно бездомно,някой такъв като нас е надценил възможностите си и е по лесно да го нарита на улицата от колкото да потърси друго решение.Явно така е в "демокрацията"по лесно е да критикуваме от колкото да се решават проблемите.Какъв човек трябва да си да постъпиш по тоя начин - мразещ всичко и всички.
-4
 
 
Ако познавате някой от киноложкото дружество му предайте моята цветуща хамало-зидарска попържня! :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Специализирани полицейски операции в страната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: