Казаха кога кондукторите ще изчезнат от автобусите и защо пътниците не ползват устройствата вътре

Автор: Мариана Панчева
Коментари (6)
15:46 / 29.01.2019
20933
19 000 лева глоби за октомври и 25 000 лева глоби за ноември миналата година са наложени на превозвачите, изпълняващи курсове по договорите с Община Пловдив. Това разказа за читателите на Plovdiv24.bg зам.-кметът по транспорт Златин Велев. "Всички автобуси са снабдени с GPS, следят се километрите, изпълнението на курсовете и в края на всеки месец на база неизпълнение се налагат съответните санкции, изразяващи се в намаления на субсидията. Все още се обработват документите за декември, но предполагам, че също ще има такива", коментира той.

При до 96% изпълнение на всички курсове не се налагат наказания, глобите започват под този процент на дадена линия, припомни ресорният кмет. Златин Велев потвърди, че от началото на февруари от автоматите по спирките ще бъде пуснат дневният билет за всички автобусни линии на стойност 4 лева. Що се отнася до таксуването в самите автобуси, той обяви, че по информация на самите превозвачи около 30% от колите са без кондуктори. 

"За съжаление продажбата на билети навлиза бавно. Хората предпочитат да закупят билета си от човек, човек да им върне рестото, а не устройство, с което трябва да се научат да работят." По думите му немалка роля играе не само нежеланието на пътниците, но и кондукторите насочват пътниците към себе си, за да отчетат по-голям оборот. 

"При всеки случай преходът ще е плавен. Опитът с Бургас и другите общини, премахнали отведнъж кондукторите, показа риска от рязко спадане на приходите от билети. Така че кондукторите трябва да бъдат заместени с контрольори, към момента ние вече имаме назначени такива. Трябва да наситим автобусите с проверяващи, за да не се допусне спад в приходосъбирането, защото случи ли се, то това ще се още искания от страна на превозвачите за компенсация на техните загуби", описа ситуацията Велев. 

За сметка на билетите, положението с картите е много добро, за миналата година приходите от продадени електронни карти са около 1 000 000 лева.

Виж коментарите (6)

Още по темата (1006):
29.04.2024 Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
26.04.2024 Шофьорът, псувал контрольори, ще бъде наказан
26.04.2024 Шофьор от градския транспорт поиска да обърне джуките на
контрольорка
24.04.2024 Кондукторка показа доста неприличен жест към девойка в Пловдив
22.04.2024 Пловдивчанин: Лъжат ни!
20.04.2024 Пловдивчанин: Харчите ли си спокойно парите?
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).