ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Картите за градския транспорт нямало за кога да се отлагат
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:19 / 03.11.2009Коментари (8)4590
© Plovdiv24.bg
"Допреди година и половина кметът Славчо Атанасов изрично беше упълномощаван и задължаван от Общинския съвет да изпълнява взетите на сесия решения. После изцяло на свой риск удължи срока за преференциално пътуване в градския транспорт на различни социални групи с нарочна заповед, за която гражданката Мария Ставрева сезира прокуратурата", припомни и.д. кмет Петко Атанасов причините, които доведоха до изработването на нова методика за определянето на имащите право на преференции, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Администрацията особено държала решението по толкова важен въпрос да бъде взето от местния парламент без повече мотаене. Влязлото на сесията на 17 октомври предложение беше отложено за 5 ноември. Съветниците пожелаха то да бъде подложено на обществено обсъждане. Общината предлага с преференции да се ползват учащите се, пенсионерите и хората с над 90% инвалидност, които да заплащат по 13 лв. за месечна карта по една линия, като останалите 15 лв. от договорената с превозвачите цена в размер на 28 лв. да бъдат дотирани от бюджета. Студентите скочиха и, мотивирайки се, че по път към университетите си сменят по няколко автобуса, поискаха отстъпки при покупката на втора и трета карта. По четири лева да плащат пък поискаха представители на десет организации на хора с увреждания при вчерашната си среща с областния управител Иван Тотев, като настояха към преференциалния списък да бъдат включени и инвалидите от втора и трета група. Областният призова съветниците за пореден път да отложат въпроса, за да продължи обсъждането, след което да решат на извънредна сесия.

"Не трябва да се отлага повече. Политическите групи в Общинския съвет вече имат становища. Вярвам, че на сесията в четвъртък ще се приеме решение, което да бъде добро и за гражданите, и за общината", коментира Атанасов.

"Ако твърде много се бавим, превозвачите няма да имат технологично време да отпечатат картите и да организират продажбата им. Нова година ще дойде и тогава  с преференции или без преференции всеки ще трябва да плаща по един лев за билет", предупреди заместник-кметът Александър Константинов.


(с) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 85
12.03.2011 »
11.03.2011 »
24.02.2011 »
24.11.2010 »
27.10.2010 »
26.10.2010 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Това си е живо нахалство, мръсни и студени автобуси, нагли кондуктори или както там ги водят, а билета тихо си стана 1 лев , без нещо да се предложи , поне малко качество на обслужване. Коментира се тук, но нещо нетрябва ли да се направи . Нещо като граждански протест или трябва някой да ни организира. Шепа хора определя какво да се случва в този град , без да се мисли за гражданите - избиратели. Това всички си го знаем.....
0
 
 
В София преференции ползвали пенсионери, инвалиди, ученици и студенти защото транспорта бил общински, а тук частните превозвачи не можели да се разберат. Когато подписваха договори обещаваха да предоставят подобни преференции,догодина отново има конкурс за преразпределение на линии сключване на договори. Погледнете автобусите вървят празни, помислете каква е соц.политика на община щом една придобивка имаха и Вие отнемате на инвалиди пенсионери и ученици.
0
 
 
Егати ''бозата''! Няма такава ''боза'' никъде! Пфффф...!
0
 
 
Този град върви стремглаво надолу. Сега излиза, че на мен ми е по-евтино да се разкарвам с колата, от колкото с градския транспорт, но пък градът така или иначе е затворен и задръстен от всякъде с тия ремонти и разширения, които ще се проточат до другата есен сигурно... Ни така - ни така. Пригответе се за голям екшън по улиците - поне се оглеждайте, спазвайте правилата и като пешеходци и като шофьори и бъдете малко по-толерантни, моля ви!
0
 
 
Попитайте нашия честен кмет как закачи на "лявата си ръка" часовник за 4 000 лева още в началото на кметуването си! Хич да не заблуждава пловдивската общественост за картите, ами да обясни защо и билетът за градския транспорт стана 1 лев от 01.ноември за обикновенните граждани, след като неговия приятел Батаклиев поддържа 0.40 стотинки за билетите в транспорта в Пазарджик. То бива, бива, ама такива кражби се правят от майката на кмета - МВРО и баща му БСП, че вече прелива чашата на търпението!!!
0
 
 
Ако го допуснеш това, чичко Константинов, не мога да те измисля.... Ще те изхвърлим на ръце в шадравана !!!
Никога не се бори с прасе-и двамата ще се окаляте,но на него ще му хареса!
на 03.11.2009 г.
0
 
 
В София градския транспорт е държавен,има само няколко частни линий.В Пловдив е обратното.Но иначе си абсолютно права!
+1
 
 
Ще ин устрои само положение не по лошо от колкото в София! ЗА ХОРА БЕЗ ПРЕФЕРЕНЦИИ : КАРТА ЗА ЦЯЛАТАГРАДСКА МРЕЖА 50 ЛВ. , ЗА ПЪТУВАЩИ С ПРЕФЕРЕНЦИИ(УЧЕНИЦИ, СТУДЕНТИ,ПЕНСИОНЕРИ,ИНВАЛИДИ - 17 ЛВ> ЗА ЦЯЛАТА ГРАДСКА МРЕЖА! СТИГА ИЗНУДВАНЕ И ОБИРАНЕ НА ПЛОВДИВЧАНИ ЗА ДА БЛАГОДЕНСТВАТ БЛИЗЛИ ДО ВЛАСТТА ПРЕВОЗВАЧИ! СТИГА ЛЪЖИ И ОБЯСНЕНИЯ! ВЗЕМЕТЕ ВЕДНЪЖ РЕшЕНИОЕ В ПОЛЗА НА ГРАЖДАНИТЕ , А НЕ НА ФИРМИТЕ КОИТО ВИ ФИНАНСИРАТ ИЛИ ТОВА щЕ Е ПОСЛЕДНОТО ВИ ВЛИЗАНЕ В ОБщИНАТА! ГЛАВОРЕЗИ НЕщАСТНИ!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: