Караджов в съда: Изкараха ме инструктор от "Ислямска държава", а сина ми – малкия Бин Ладен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
15:18 / 25.08.2016
7900
"Всичко е преднамерено, невинен съм. Действително съм стрелял в района на родопското село Дедево, но това е административно нарушение по закона за боеприпасите, а разследващите преекспонираха нещата, все едно аз съм инструктор от "Ислямска държава", а синът ми е малкият Бин Ладен. Не съм давал оръжие на сина ми да стреля, невинен съм!" Това заяви пред Районния съд в Пловдив полицаят Венцислав Караджов, срещу когото има подвигнати две обвинения по две различни паралелни разследвания.

Първото от тях бе днешната мярка за неотклонение за това, че е давал пистолета си Глок на 14-годишния си син, за да стреля в Родопите, а второто е за убийството на неговите родители Бужура и Цветан Караджови.

В близо 20-минутна реч пред съдия Васил Тасев Караджов приведе най-различни доводи защо е невинен по обвинението за оръжието. По думите му едно 14-годишно момче не може да държи толкова тежко оръжие като пистолет Глок и да стреля многократно, точно по дърво.

Снимките, направени от разследващите на въпросното дърво ясно показвали че стрелбата е била акуратна и точна, което е невъзможно да бъде постигнато от малкия Алекс", каза Караджов.

Неговата защитничка адвокат Зоя Тошкова пък изрично подчерта, че в момента в Република България Венцислав Караджов е единственият обвиняем, задържан в ареста с 2 мерки за неотклонение. Тя поиска по-лека мярка по това разследване, като заяви, че той така или иначе остава в ареста по второто разследване и не може да се укрие.

"Балистичната експертиза на намерената гилза край вилата на Караджов в Дедево доказва, че тя наистина е изстреляна от глок-а, но това не доказва кой я е изстрелял. Няма доказателства, че Караджов системно е предоставял оръжие на непълнолетния си син", каза адвокат Тошкова.

Източник: Блиц


Виж коментарите (7)

Още по темата (107):
11.10.2023 Посякоха бивш полицай за двойно убийство в Пловдив!
30.05.2023 Експолицаят, обвинен в убийството на родителите си, се появи с нова
визия
18.04.2023 Експолицаят Караджов в съда: Говорим си на година по лъжичка, а упорито не се обръща внимание на защитата ми
18.04.2023 Едно от най-мистериозните двойни убийства в Пловдив отново влиза в съда
21.03.2023 Не Караджов, а наркомани може да са убили родителите му
23.02.2023 Адвокатката на експолицая Караджов, обвинен за убийството на родителите му, очаква интересен развой по делото
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).