Каназирева пита кмета за стадион "Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:54 / 13.03.2014
8603
Председателят на ППГОС "Обединение за Пловдив" адвокат Дани Каназирева настоява да получи ясна и подробна информация за състоянието на стадион "Пловдив" и визията на градското ръководство относно този имот.

В питането до кмета Иван Тотев съветничката напомня, че всички партии, които участваха и участват в момента в управлението на града, са давали на пловдивчани обещания за възстановяване на най-големия общински стадион. Досега нито една от тези партии не е изпълнила поетите обещания.

Заради пасивното отношение на всички кметове, управлявали Пловдив през последните 25 години, стадионът все още не е въведен в експлоатация и е оставен да се руши, въпреки че има една от най-добрите в България лекоатлетически писти. Комплексът, в който навремето са били вложени милиони левове на данъкоплатците , все повече наподобява паметник на въпиющата безстопанственост, счита Каназирева.

По настояване на съветничката кметът трябва да отговори дали изготвената преди година техническа експертиза на стадиона е валидна. Каназирева настоява да получи копие, а също така пита дали в общината има проектна документация и количествено - стойностна сметка за довършителните работи на комплекса. В Пловдив се спрягат различни цифри от 5 до 30 млн. лева.

"Съветниците от "Обединение за Пловдив" няма да подкрепят план сметката за разпределение на средствата за спортна дейност. Настояваме предложението да бъде оттеглено за доработка и ново разглеждане, защото в него има недоразумения, например, 6000 лева са предвидени за две изложби на кучета, една от които е под патронажа на кмета", каза Дани Каназирева

Тя е категорична, че трябва да се спазват приоритети при разходването на парите на данъкоплатците. 

"Част от училищата в Пловдив нямат физкултурни салони, за ремонт на спортните площадки вечно не стигат средства и е съвсем неуместно да се хвърлят пари за кучешки изложби, коментира Каназирева по повод на днешната сесия".

Виж коментарите (1)

Още по темата (205):
14.12.2023 Вижте как известна фейсбук страница описа стадион "Пловдив" - преди и сега
20.11.2023 Авторитетно британско издание: Стадион "Пловдив" е като призрачен град с липсващи части и бурени!
20.06.2023 Няма да затварят стадион "Пловдив"
20.09.2022 Боби Михайлов: Стадион "Пловдив" може да се реконструира, инвестицията няма да е толкова голяма
14.09.2022 Разрухата е огромна! Пропадат трибуните на стадион "Пловдив"
20.01.2022 Депутат от Пловдив попита министър за стадионите "Христо Ботев" и
"Локомотив"
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).