Каназирева: Най-важно е да опазим лекарите си!

Автор: Диана Бикова
Коментари (4)
11:27 / 26.03.2020
3681
Областният кризисен щаб получи дарение на предпазни средства и защитни облекла за медиците и здравните специалисти в Пловдив и областта, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Дарението се състои от 360 броя гащеризони най-висок клас на защита, които ще се предоставят на болниците на първия фронт, т.е. тези, които са определени да работят с пациенти с коронавирус, каза областният управител Дани Каназирева. Проф. Илиян Дойков, управител на болница "Каспела", е дарил други 345 гащиризони. Те са швейцарско производство, произведени за швейцарските медици, но са били предоставени от спомоществователи на "Каспела". "Колкото повече - толкова по-добре. Не е задължително да са от извънземна материя. Всички са качествени и от всички имаме нужда" - коментира проф. Дойков, който е и член на медицинския щаб.

Областният управител съобщи, че дарителството продължава: сключен е още един договор за дарение на УМБАЛ "Св. Георги" и за изграждането лаборатория. "Пълдин туринвест" вчера е дарил 500 шлема, които ще бъдат разпределени на здравните заведения. Първите предпазни средства ще получи Транспортна болница, в която от днес се разкрива денонощен кабинет. 

Каназирева призова всички, които могат, да дарят предпазни средства, маски, дезинфектанти, тъй като областна управа като второстепенен разпоредител няма право да разкрива дарителска сметка. Тя гарантира, че всяко дарение ще стигне до здравните заведения по реда, определен от медицинския щаб за работа с пациенти с коронавирус. 

"Днес до 16 ч. ще ни пазят още бройки, ако някой има възможност - нека се свърже с нас. Защото за нас е най-важно сега – да опазим лекарските си екипи и да дадем спокойствието, че са защитени" - апелира Дани Каназирева.

Едновременно с това РЗИ също започва преразпределение на маски и ръкавици за лечебните заведения, определени да посрещнат първата вълна пациенти с COVID-19, каза д-р Сийка Димчева.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).