ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Каназирева: И в живота, и в политиката успехът трябва да те прави благороден и добър
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:53 / 17.08.2015Коментари (4)4744
©
Дани Каназирева е родена на 16 януари 1979 г. Завършва "Право" в ПУ "Паисий Хилендарски" - Доктор по Конституционно право. Адвокат към Адвокатска колегия - Пловдив. Специализирала "Британско право и право на Европейския съюз" в "Кеймбридж". През 2014 г. Специализира в САЩ по програма "Младите лидери на България". Кандидат за кмет и водач на листата за Общински съвет на "Съюз за Пловдив".

- Защо се впускате в тази битка? Бъдете искрена и избягайте от клишетата!

- Защото още не съм я спечелила. Защото Пловдив все още не се управлява в интерес на пловдивчани, все още цари лицемерие, все още са факт задкулисните договорки в Общинския съвет, взимат се решения, които са в ущърб на пловдивчани, управляват мнозинства, които не са създадени принципно, а на корпоративна основа в името на лични и икономически интереси. Това е истинската битка за мен и моя екип от "Съюз за Пловдив". Кандидатирането ми за кмет е само процедура, само препятствие по пътя да постигнем управление на Пловдив в услуга и в интерес на града ни. Защото местната власт, затова се нарича "местна", тъй като е на местното население.

- Как се определяте - като политик в свободното време или за Вас политиката е призвание?

- Всъщност какво е политиката? Политика е целият ни живот- по какви улици се движим, къде играят децата ни, какъв въздух дишаме, какви са условията в детските градини, какви услуги предоставя администрацията. Всичко това е въпрос на политика. А иначе аз си имам прекрасна професия. Имам образование, което ми дава чудесната възможност да практикувам адвокатската си професия, както и да бъда университетски преподавател. Аз не си търся работа. Аз работа си имам. Ако мога да бъда полезна за града си, да допринеса Пловдив да бъде по-чист, по-подреден, по-успяващ, с повече законност и сигурност, ще се радвам.

- Избройте петте основни неща, които ще залегнат в предизборната ви програма и следва да бъдат изпълнени, ако станете кмет на Пловдив?

- Те са простички и ясни, но изглежда уплашиха Тотев, та той нареди в 21 век да бъдат сваляни послания на организации. Първо - Пловдив да бъде подреден и почистен, второ - да бъдат наложени ред и сигурност, защото няма човек, който да не е бил тормозен от постоянните дребни кражби, от мръсотията и неугледния вид между блоковете и там, където децата ни играят. Трето - категорично няма да допусна никакви договорки в гетата, няма да търпя черни дупки да се развиват отвъд закон и държава. Четвърто - не мога да се примиря с привилегиите, които си присвояват властимащите, и с позицията на молещи, в която са поставени хората, данъкоплатците. Това разделение на властимащи и обикновени хора ме дразни. Искам да го залича, да ликвидирам привилегиите на хората с власт. Пето, не по значимост, непримирим противник съм на източването на парите на Пловдив чрез скъпоструващи проекти, чиято реална стойност е в пъти по-ниска. Също така не приемам високите нива на данъците и таксите за пловдивчани, защото противоречат на всякаква икономическа логика. Водят до ниска събираемост, а в случая с високия данък върху МПС - до прехвърляне на регистрациите на автомобили в съседни общини, и съответно Пловдив губи.

- Вие сте едно красиво лице в една не особено красива игра. Как се чувства една дама в тази компания от мъжки противници- привилегирована или уязвима? Има ли джентълмени в политиката?

- Никога не съм искала и очаквала да се чувствам специална затова, че съм жена. Аз не деля хората на мъже и жени. Основен мой принцип е, че има качествени, открити и работливи хора, а има и некачествени. Това е във всяка сфера на живота. Не само джентълмените липсват в политиката, а изобщо отсъства достойното мъжко поведение, спазването на дадената дума, на ясната позиция, на феърплей.

Откритите правила и честната битка липсват в политиката у нас. Много малко са мъжете в българската политика, които имат здравословно самочувствие, могат да гледат прямо в очите, а да не забиват поглед в пода. Повечето страдат от комплекси, когато се сдобият с власт, започват да мачкат всички около себе си и никога не се ограждат с умни и интелигентни хора от страх да не бъдат засенчени. Това е толкова глупаво. 

Те не могат да осъзнаят, че когато екипът им е съставен от интелигентни хора, той ще дърпа и самите тях напред. Аз нямам подобни притеснения. Ще се радвам някой от екипа да ме засенчи, това ще означава, че съм подбрала правилните хора.

- Кой е най-сериозният урок от вече не толкова кратката ви политическа кариера?

- Изключително много посредственост срещнах в политиката. Толкова пъти в Общинския съвет ставах свидетел на безумни дебати, лишени от съдържание и смисъл. Сблъсках се и с много злоба, което за мен е изключително лошо качество. За мен и в житейски, и в политически план е истински важно успехът да прави човека добър и благороден, да поражда у него желание да помага, да бъде в полза на другите. Това, което виждаме в Пловдив е обратното. Успехът не прави определени хора на властови позиции добри, а напротив - изважда у тях надменност, дистанцираност, отмъстителност, високомерие. Те изведнъж се взимат много насериозно, започват да мислят, че са собственици на града, а всички останали сме васални селяни, чието единствено право е да си плащат данъците. Забравят, че колелото се върти, никой не е вечно на власт.

Най-важният политически урок, който научих като мажоритарна фигура и след пробива на "Съюз за Пловдив" е, че хората имат сила. Уверих се, че гражданите не бива да бъдат подценявани, че така наречените големи партии и икономически групировки не могат да диктуват живота ни. Всичко зависи от нас, хората на Пловдив, на България. Трябва само да преодолеем дребнавото, да се обединим около важните неща и да дадем урок на политиците, които са се самозабравили. През тези осем години в опозиция аз съм видяла, че когато има обществена енергия, когато има обединение на голяма група хора, нещата се случват. Защото повечето управници са страхливци, те се страхуват от проявите на гражданска позиция, от протести. Време е ние да им дадем урок, стига те са ни поучавали 25 години.

- Какво ви донесе политиката и какво ви отне?

- Политиката ми отнема много от времето за моето семейство, за сина ми. Детето ми беше почти бебе, когато започнах, вече е голямо момче. Дала съм на политиката много личен труд като юрист, водила съм абсолютно безвъзмездно редица дела от обществен интерес. Това, което ми дава е самочувствието и силата днес да заявя: "Никой не може да ни спре."

- Обликът на българския политик не никак добър, а Вие сте политик. Това притеснява ли Ви? Има ли политик в България, на когото вярвате?

- Разбира се, че не може всички да обявяваме за маскари. Има както корумпирани, така и честни хора, както глупави, така и умни, както интриганти, така и открити. Но нека оставим вярата за религията. Аз се доверявам на хора, които са доказали какво могат - те са до мен в "Съюз за Пловдив".

- Убедена ли сте, че човек може да излезе чист от тази игра, наречена политика? Как ще се предпазите от изкушенията?

- Аз имам смелостта да гледам пловдивчани в очите, защото за осем години доказах, че имам последователно поведение. Върху тази своя последователност градя и кампанията си. През последните осем години винаги съм говорила на глас, не се страхувам да кажа всичко в прав текст, открито, а не чрез анонимки. Разбира се, през тези 8 години съм получавала предложения, за да си мълча, да не взимам думата. Имаше опити да ме "превъзпитат", да ме превърнат в политик като онези, които аз никак не харесвам. Не са успели, няма да успеят и занапред. Гордо мога да заявя, че по-скоро ще се откажа от политиката, отколкото да заприличам на тези, които не харесвам. Не бих направила крачка назад от принципите си. Искам да покажа друг модел на политическо поведение, друго възпитание, друго отношение.

- В чие лице откривате най-сериозен ваш опонент в предстоящата битка за кмет и защо?

- Лошото управление е моят опонент. Напълно естествено е досегашните кметове да са част от проблема, а не част от решението. Случайност е, че те се казват Тотев, Атанасов или Чомаков, можеше да са всеки друг. Но те вече са част от миналото на Пловдив. Видяхме ги какво могат.

- Кое е първото нещо, което бихте направили, ако станете кмет на Пловдив?

- Да помълча ден-два. Крайно време е Пловдив да започне да се управлява трезво и обмислено, а не с прибързани и нервни действия. Това не означава обаче хладнокръвно - не става без сърце и не става без усмивка и диалог с хората. 

Иначе имам 25 предложения - конкретни, ясни и с реален ефект - за Пловдив - пет от тях са приоритетни. Започваме всичко едновременно от първия ден.

- Какво е посланието ви към вашите конкуренти за поста градоначалник?

- Да не се изнервят и да не губят човешкото. Може да сме опоненти, но никой не бива да прекрачва добрия тон и да си позволява да се възползва от властта си. Както казах, колелото се върти - днес са управляващи, утре няма да бъдат. За мен това е въпрос на първите седем години, на семейно възпитание. Нека има борба на аргументи, на позиции и предложения, без удари под кръста и злобни изблици. Поне аз така ще водя своята кампания. Нека пловдивчани да изберат онзи, който най-добре ще отстоява интересите им.



Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-14
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Споделматериала"отново плаж на марица" при опит да влезеш в сайта на платформа едно получаваш атака от вирус троянски кон!!! и какво ново....
на 17.08.2015 г.
+2
 
 
генезиса на г-жа каназирева,зико,атанасов,които са най-големите конкуренти на кандидата на герб е герб.с уговорката,че последният,ако не беше герб,щеше да гледа кметския стол през крив макарон!този процес на роене в момента-пчела-майка зико е само в интерес на герб!а там са лица от старите ленти,които вчера бяха на преден план! бсп е кауза-пердута,както винаги, в новото време на града. е,ще бъде интересно,но истината е,че последните 3-4 години не се е правило толкова много за града.съгласен съм даже дража вълчева да се върне на кметския пост,но да продължава така!стига с тези бълвочи,обичайте филибето,другото е от лукавия!!!jerrykko@abv.bg
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: