Каназирева: Балонът "Батаклиев“ се спука

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (24)
11:00 / 15.06.2011
8220
Балонът "Батаклиев" се спука - превозвачът има близо 8 млн. лв. дългове към държавата и различни кредитори и всички имоти на "Градски транспорт" са описани от съдия-изпълнители. Той не може да покрива разходите си и Пловдив е изправен пред реалната опасност да остане без тролейбусите и автобусите на "Градски транспорт". За това алармира Дани Каназирева, член на Надзорния съвет на ПОАП. Тя съобщи и че частни съдебни изпълнители заливат общината с искания да наложи запор върху компенсациите, които бюджетът на Пловдив плаща на фирмата. По данни на администрацията става дума за около 150 хил. лв. на месец, които са от малкото свежи пари, с които Батаклиев оперира. "Запорират ли се и компенсациите, спирането на автобусите е въпрос на дни", заяви Каназирева. Проблемът е бил обсъждан на заседание на надзора миналия четвъртък и на бюрото на кмета има доклад по случая. Реакция от негова страна обаче няма.

Към момента на приватизацията на "Градски транспорт" Батаклиев е получил 88 хил. кв. м общинска земя и около 20 хил. кв. в застроена площ на сгради в капитала на дружеството. Сега върху всичко това има възбрана и загубите на общината от цялата сделка за "Градски транспорт" вероятно са между 20 и 30 млн. лв. "Ще възложа експертиза, за да е ясно колко точно е загубил Пловдив от цялата сага, въпреки че от години предупреждавам, че дружеството се източва като по учебник. Давала съм и редица решения, но Славчо Атанасов винаги е пазил Батаклиев, който е съветник от коалиционния партньор БСП", заяви Каназирева. Според нея става дума за престъпление в особено големи размери и целият кметски екип трябва да подаде оставка заради политическия чадър, разпънат над Батаклиев. "Не може вечно да се говори, че няма пари за дупки и детски градини, а с лека ръка да се допускат загуби за милиони", каза още Каназирева. Тя смята, че трябва да се намери начин договорът за линиите, обслужвани от "Градски транспорт", да бъде прекратен.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (24)

Още по темата (244):
08.12.2022 Общината окончателно се раздели с "Градски транспорт - Пловдив" АД
05.12.2022 Петролен бос купува общинския дял в "Градски транспорт" на Батаклиев
04.03.2022 Защо Пловдив няма тролеи?
13.01.2022 Акциите на община Пловдив в "Градски транспорт" АД отиват при Георги
Самуилов
06.01.2022 Георги Самуилов е пожелал да купи акциите на община Пловдив в "Градски транспорт" АД
01.11.2018 "Градски транспорт" на Ангел Батаклиев има нов синдик
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).