Известна пловдивска писателка има нужда от подкрепа!

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
08:41 / 24.07.2019
4753
Да помогнем на пловдивската писателка Величка Настрадинова – за това ни призовава екипът на фондация "Човешка библиотека“. Авторката на над 20 книги за деца и възрастни и носителка на многобройни награди вече е на 83 години, с влошено здраве и живее в дом за възрастни хора.

Тя се нуждае от средства за заплащане на престоя си в дома и за закупуването на лекарства, с които да се лекува. Всеки, който има желание да й помогне, може да го направи, като поръча електронното издание на книгата ú "За змейовете и вампирите, за Марта, за потомството“.

Поръчка може да направите като пишете на мейла на "Човешката библиотека“ – poslednorog@gmail.com. Всички събрани средства ще бъдат изпращани директно на авторката.

Можете да подпишете и петицията, пусната от Пловдивското дружество на писателите, в подкрепа на идеята да ú бъде отпусната пенсия за заслуги към държавата.

Освен в литературата, Величка Настрадинова е дала своя принос и в музиката като дългогодишен преподавател по камерна музика в Пловдивското средно музикално училище и артист-оркестрант в Пловдивската филхармония.

Присъствието й в културния живот на България чрез две изкуства е ярко и човечно. Получила е признание и зад граница чрез преводи на нейни творби на немски и руски език.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив
Вече асфалтират улица "Петър Стоев"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).