Изтъкнат пловдивски лекар с унищожителна критика към Щаба!

Автор: Диана Бикова
Коментари (97)
11:33 / 27.03.2020
297005
Изтъкнатият пловдивски уролог проф. Димитър Шишков разкритикува мерките, които Националният оперативен щаб налага. Plovdiv24.bg публикува написаното от професора в социалната мрежа без редакторска намеса.

"Не знам колко е компетентен епидемиологично щабът за борба с пандемията, но всеки ден има безумни решения, които ще доведат до тотално блокиране на здравеопазването и липса на здравни грижи за пациентите, които не се болни от вируса.

Безумното решение всяка болница да открива отделения за инфектирани болни ще доведе до постепенно налагане на карантина на цели болници (засега само отделни отделения и клиники). Заразените обикновено се отделят от здравите! Сега ще имаме във всяка болница заразени и отделяне на "излишен" медицински персонал за лечението им.

Какво ще се случи с карциномно болните, кардиологично болните, хронично болните и спешно болните!? Вероятно ще се лекуват сами?! Те и без това вече са свикнали! Вече има само едно заболяване и то е - коронавирус! Пример е Неврохирургията в Пловдив, която вече е под карантина. Ако сега има тежка черепно-мозъчна травма, тя къде ще отиде!? При Св. Петър вероятно!

Постепенно некомпетентността на щабовете ще доведе до блокиране на големите работещи болници, които имат звена, които са единствени и уникални! Не може да се избира болница, която е в центъра на града, няма паркинг, няма нормален достъп и няма обучен персонал. Всички заразени във всички болници! Няма такава глупост!

Омръзна ми да гледам щабаджии с несравнимо его и тотална досада при даване на отговори. При всеки опит да се дадат добри прагматични съвети, те се отхвърлят. Ще останем без медицински персонал! Всяка болница трябва да има строг пропуск и съмнителните болни да се насочват към определените за лечение места, които са по далеч от скупчване на незаразени болни и здрави граждани!"

Виж коментарите (97)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).