ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ивета Балева от Starbucks Парадайз Център ще представя България на финалите на Starbucks Бариста Шампионата в Лондон
Автор: ИА Фокус 17:30 / 06.06.2024Коментари (0)1907
© Facebook
Бариста Шампионат на национално и международно равнище се провежда от Starbucks® ежегодно. Тази година брандът го реализира в разширен формат с присъствие на журналисти и инфлуенсъри, които отразиха състезанието. Starbucks® заведенията в страната бяха излъчили осем участника, всички до един сертифицирани coffee masters. Изкусните майстори на кафето в черни престилки се състезаваха за престижната титла най-добър бариста на България, който печели правото да представи уменията си на финалите в Лондон през септември тази година.

В рамките на конкурсния ден състезателите показаха умения в създаването на определени Starbucks напитки. Шампионатът се разви в три кръга: Barista Craft (лате арт), Coffee Storytelling (кафе дегустация) и Signature Beverage (представяне на авторска напитка).

Състезателите бяха оценявани от авторитетно жури от професионалисти, включващо Иван Георгиев – регионален директор на Starbucks за България и Румъния, Иван Андреев – регионален мениджър на Starbucks България, Свилен Лалев – регионален мениджър на Starbucks България, Ася Стойчева – HR мениджър в Starbucks България, Милена Пенева – Supply Chain мениджър Starbucks България, Камелия Миткова – управител Starbucks Мол Пловдив и Виктория Чобанова – победителят в Бариста Шампионата миналата година. Те следяха за качеството и вкуса на кафето, креативността и начина на представяне на напитките.

Гостите на шампионата имаха възможност да се насладят на специална кафе дегустация на Иван Андреев и да опитат уникалния сорт Arabica Red Bourbon, донесен при неотдавна приключилото му посещение в Руанда в рамките на Starbucks Origin Experience.

Специалните гости – Анка Еклемеа – Бранд HR мениджър Starbucks Румъния и България и Радостина Христова, блогър и инфлуенсър, с богат опит в сферата на комуникациите се включиха в журирането и оцениха комуникационните и презентационни умения на кандидатите за бариста шампион. Всеки въпрос в комуникационното предизвикателство беше внимателно подбран, за да се тестват в дълбочина вещината и способностите на баристите от различни гледни точки.

В края на състезанието стана ясен победителят: Ивета Балева от Starbucks Парадайз Център. Това без съмнение е чест, за която и 8-те участника показаха, че са повече от достойни за титлата Starbucks Бариста Шампион 2024, но първото място беше само за един. За Ивета кафето е страст и професия. Тя се подготвя за Шампионата още от декември миналата година. "Благодаря на журито за това признание! Вярвам, че Starbucks е най-доброто място, ако искате да се развивате не само като любител на кафето, но и като креативна личност. Кафето е моята най-голяма страст и се стремя да създавам не просто напитки, а преживяване! Истински се надявам да представя достойно България на финала в Лондон!" – сподели победителката.

"Изключително сме доволни от това издание на бариста състезанието в България. Очакванията на потребителите стават все по-високи и съответно добрата подготовка на баристите е от изключително значение. Кафе експертите участваха с голям ентусиазъм и страст, а обменът на опит и креативност беше вдъхновяващ момент за всички нас. В Starbucks дълбоко ценим експертизата и изобретателността ежедневно и с нашето бариста състезание успяхме да отпразнуваме и двете в България", отбеляза Иван Георгиев, регионален мениджър на Starbucks за България и Румъния.

За Barista Championship

В световен мащаб състезанието се провежда всяка година (това е 33-тото издание) от Starbucks в търсене на най-добрия бариста на бранда. България се включва за първи път в шампионата през 2016 г. и провежда ежегодни състезания с изключение на пандемичната 2020 година. Победителят от националния шампионат 2024 ще премери сили в Лондон с над 40 баристи от цяла Европа в нелеките предизвикателства на Starbucks.

За Starbucks

Американската верига за кафе Starbucks стартира през 1971 г. в Сиатъл с продажба на кафе, чай и подправки. Днес компанията притежава над 27 хиляди локации в повече от 70 държави. В България тя е представена от AmRest, най-голямата независима компания, оперираща с ресторанти в Централна и Източна Европа.

Целта на Starbucks е да предлага кафе с най-високите стандарти за качество, с етично закупуване и отговорни практики за отглеждане. Експертите на компанията пътуват до фермите в Латинска Америка, Африка и Азия, за да изберат най-добрите зърна кафе от вида Арабика, и подчертават техните богати вкусове и аромати чрез специалното изпичане – Starbucks roast.

В България първото заведение Starbucks отвори врати през 2008 г. на ул. "Гурко" 62. Днес обектите вече са шестнайсет – девет в София, два в Пловдив, три във Варна и два в Бургас.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Олимпийски игри в Париж 2024
Хороскоп за деня
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: