ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Иван Тотев и Петър Петров откриха обновения парк "Чайка" в "Източен"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:23 / 10.11.2010Коментари (3)2737
Областният управител на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район "Източен" Петър Петров прерязаха лентата на обновения парк "Чайка".

След като направихме първата по рода си детска площадка в парк "Каменица" преди две години, тя се превърна в притегателен център и предпочитано място за родителите и децата от целия град. В един момент се оказа тясна, за всички желаещи, които искат да й се наслаждават, заяви областният управител инж. Иван Тотев и бивш кмет на район "Източен". Планът беше втората такава площадка да се изгради в парк "Чайка" и ето днес тя е факт. Аз съм изключително щастлив да видя в лицето на Петър Петров една приемственост. Район "Източен", с това, което се случва през последните 2-3 години, мисля, че има много големи шансове да стане район на годината, каза още областният управител инж. Иван Тотев.
 
"Есента е сезон, в който хората прибират плодовете от своя труд през годината. Днес ще станете свидетели на откриването на уникалния комплекс - детска площадка и алея на здравето, монтирани за първи път не само в нашия Пловдив, но и в България" - с тези думи кметът Петър Петров се обърна към присъстващите в парк "Чайка". Той уточни, че тези прекрасни съоръжения отговарят на всички изисквания на европейските норми за детски площадки - напълно обезопасена, както за деца с проблеми в опорно-двигателния апарат, така и за всички деца, които желаят да се забавляват на площадката.
Прекрасен парк, близо до стадиона, близо до басейна и залата - един истински комплекс на здравето, обобщи Петър Петров. Той отправи молба към гражданите да пазят съоръженията, защото колкото повече ги пазим, толкова по-дълго ще се ползват от всички.

В новия парк "Чайка" има кътове както за двегодишни деца, така и за 60-годишни мъже и жени. За малчуганите има приказни кули, стена за катерене, люлки, пързалки, игри и дори часовник, на който децата да се обучават как да познават колко е часът. За техните родители, баби и дядовци в съседство са монтирани фитнес-уреди на открито и е оформена Алея на здравето.

Общата инвестиция е на стойност около 80 000 лева, като всички средства са отделени от бюджета на район "Източен". По този начин парите, които жителите плащат от наемите на гаражите, се инвестират отново в техния район, уточни заместник-кметът Златин Велев. Той добави, че на "третата година от управлението не трябва да говорим с "ще", а трябва да отчитаме свършеното".

В топлия ноемврийски ден на новоизградения детски комплекс се събраха много деца, родители и гости - заместник-областният управител Георги Игнатов, кметът на район "Северен" д-р Ина Филипова, общински съветници и др.


Обновиха парк "Чайка" в "Източен"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Г-Н петров Е ГОЛЯМА РАБОТА.ТАКЪВ КМЕТ ОТДАВНА НЕ Е ИМАЛ Б ПЛОВДИВ.ЛИЧИ МУ ,ЧЕ ДЪЛГИ ГОДИНИ Е БИЛ ДАСКАЛ-ГРИЖИ СЕ ЗА РАЙОНА СИ КАТО КЛАСЕН РЪКОВОДИТЕЛ.МАЙ И НЕ КРАДЕ ТАКА,ЧЕ ДОГОДИНА ТОЗИ ЧОВЕК ТРПБВА ДА МУ СЕ НАМЕРИ ОЩЕ ПО-=ПРЕСТИЖЕН ПОСТ.МОЖЕ БИ КАТО ШЕФ НА РИО(КАЦАРОВА СЕ ИЗДЪНИ ЯКО),ИЛИ ПЪК ЗАМ. КМЕТ ПО ПАРКОВЕТЕ НА ПЛОВДИВ.МОЖЕ И КАТО ШЕФ НА ОБЩИНСКА ФИРМА.АБЕ ТО ХИЧ НЕ БИЛО ЛЕСНОИ ДА СЕ УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВА И ГРАД,ТРЯБВАТ КАДРИ.ТЕ ,КАКТО Е КАЗАЛ КЛАСИКА ЛЕНИН, РЕШАВАТ ВСИЧКО.ЕЙ ТАКЪВ КАДЪР Е И ДР.П. ПЕТРОВ-ДЯЛАН КАМЪК,ЗА ВСИЧКО СТАВА.
0
 
 
Виждам в текста,че пише за басейн.Че той работи ли?Доколкото виждам всеки път,когато съм в България,басейнът там само се скапва все повече и не работи!А спортната зала,в която тренираше голямата ми дъщеря художествена гимнастика, няколко години беше със счупени стъкла!А иначе за инициативата с детската площадка-браво!Дано всички политици правят такива предизборни мероприятия!И дано остане по-дълго време непокътната!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Електронно таксуване в градския транспорт
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: