ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Иван Тотев: Данъците в Пловдив изкуствено са държани ниски през последните години
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:52 / 11.03.2013Коментари (75)9504
© Plovdiv24.bg
"Данъците в Пловдив изкуствено са държани ниски през последните години. Единственият такъв, който беше увеличаван през 2010 г. от предходния кмет Славчо Атанасов, е данъкът на най-високия клас автомобили. Ако някой все още не знае, точно ние намалихме за бизнеса в града ставките за такса битови отпадъци, за което в предишните години толкова много се протестираше и се водеха дела срещу общината". Така коментира кметът Иван Тотев вчерашните исканията на представители на средния и малък бизнес за по-ниски данъци и такси, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Община Пловдив е много диалогична институция. Точно на база диалог с търговците, мислим например да намалим наемите в т.н. "Бяла зона" и по-точно в подлеза на Баня Старинна. А в исканията на малкия и средния бизнес няма диалог. Какво означава да имаш претенции за по-ниски данъци. Ако някой заяви, че иска те да са като в например Полски Тръбмеш или Радомир, тогава после никой няма право да застане пред Общината и да иска Пловдив да се сравнява със София, Бургас или Стара Загора", продължи емоционалния си коментар градоначалникът. 

По повод вчерашните протести се оказа, че концесионерът на пазара на "Младежка" Атанас Червенков-Райфъла, е един от основните организатори. По време на предишните управления на Общината той не изпълняваше заложените в договора клаузи. Сега новото ръководство, в лицето на Тотев, иска прекратяване на въпросната концесия именно заради тези нарушения и явно точно това е причината Райфъла да застане начело на протестите.

"Отношенията на градската институция с Червенков са белязани от съдебни дела. Към момента водим две дела, поради това, че има неизпълнение на концесионните отношения, а именно липса на инвестиция в покрития пазар", поясни градоначалникът, но не поиска да коментира дали това има връзка с вчерашните искания. 

"Ние сме демократична държава и всеки има право да протестира. Искам само да кажа, че няма да позволим на никой да ни спре да работим, както досега за развитието на града и в защита интересите на пловдивчани", категоричен беше Тотев. 

Само за тази седмица предстоят няколко първи копки: на най-тежката улица в "Северен" "Никола Войновски", на многофункционалната зала в СОУ "Св. Патриарх Евтимий" и на новия Лъчетерапевтичен комплекс.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
вместо да свалят цените,където и каквото може те продължават да дигат...Ето затова ще са два класа на живеене.Ниско и високо ниво-Бедни и богати!!! няма да е като по времето на Тодор Живков.Икономиката е била нормална и се е живеело на средно ниво.
-1
 
 
Във всички големи градове животът е скъп. Който не може да си го позволи да се мести в крайните квартали или просто да не е жител на Пловдив. Подкрепям Тотев за данъците!
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 11.03.2013 г.
+6
 
 
Не се ли наядохте ? Първо поколение пловдивчани да не коментират, на тях все още им е интересно в големия град.
+1
 
 
Там е работата , че тези данъци не влизат в общинския бюджет а , отиват в държавния бюджет. статистика.= Пловдив за 2012г е вкарал един милиард и сто милиона лева и още пет милиона допълнителен приход. А са му отпуснали двеста и десет милиона лева + 24 мил за буклук + 35 мил заем . Питам къде са останалите 900 мил.. с тях недоносените депутати , държавен съвет , минестески съвет, министри, консулства и тем подобни. При вдигането на данъците, Тотев не ги вдига сами , има общински съвет, те решават. ?????/.... !!!!!1
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-5
 
 
от колко години жземат даници киде са.жсеки си пилни джоба.ганъовска работа.
+4
 
 
Пловдивски политици нещастни!!!Защо в Тракия смърди на тоалетна?????Прекрасно място за живеене а вие го отровихте !!!Ще гласувам за този,който премахне гадната селска миризма!!!!Да се задавите с парите ,които сте взели за това!!!И още ще ви кажа ,пожелавам ви да живеете сред лайна (извинявам се на чувствителните,и аз съм чувствителна),да ядете от същото,че и да се радвате !!!Аз вярвам в Господ и съм убедена ,че ще ви се връща!!!И дай боже!!!Спрете тази смрад!!!
+2
 
 
Тотев,ти си следващия след Киро Варненския...само чакай хората да си получат писмата с новите данъци....
-2
 
 
току що ми звъннаха данъка за апартамента ми 100 кв. м е 156 лв. (всичко) :) по спомен карам оценката му е 380 000 лв.
+4
 
 
тоя да отиде да се застреля, за да не го гръмна аз.А да попитам аз от колко години доходите на пловдивчани се задържат ниски и продължават да падат?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: