ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Иван Тотев: Целта е една - по-добри градове и по-щастливи хора в тях!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:35 / 17.05.2015Коментари (6)4683
В Пловдив днес бе открита Годишната среща на местните власти от Югоизточна Европа, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Събитието се организира от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), Мрежата на асоциациите на местните власти в Югоизточна Европа (NALAS) и община Пловдив и се провежда в Панаира.

Председателят на Управителния съвет на Сдружението Тодор Попов откри форума с думите:

"Благодарение на членството ни в Европейския съюз българските общини реализираха над 4000 проекта и усвоиха 5 млрд. евро за изминалия програмен период. Средно една община е изпълнявала 15 проекта с инвестиции за над 20 милиона евро. Заради добрата работа на общините България се нарежда сред най-успешните бенефициенти. Въпреки битката с бюрокрацията и финансовите корекции, работата си заслужава, когато се видят резултатите от реализираните проекти".

Джуро Буквич, президент на NALAS, обясни какво представлява сдружението и благодари за топлото посрещане и домакинство на Пловдив. 

"Това е много важна среща, защото тук се обменят опит и идеи, а това е от голямо значение за регионалното икономическо развитие", каза още той.

Кметът на Пловдив Иван Тотев заяви:

"По време на това изложение и този форум гостите ще видят много от резултатите, постигнати от България като член на ЕС. През това време нашите градове се промениха много. Научихме се да работим по европейски правила и да променяме градове. Предизвикателствата пред общините са твърде много и твърде големи. Респект към NALAS за работата, която върши. Задачата на всяко местно управление трябва да бъде - по-добри градове и по-щастливи хора в тях".

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева поздрави организатори и участници от името на правителството. Тя подчерта, че доброто сътрудничество между централна и местна власт е ключът към доброто управление на страната. 

"Когато има добро взаимодействие, трудностите се преодоляват по-лесно и целите се постигат по-бързо. Научихме много уроци през първия програмен период. Българските общини могат да се гордеят с постигнатото - само по 7-те европрограми в момента се изпълняват 2700 проекта за 7 млрд лева.

Възможностите са големи, но и отговорностите - също. На старта сме на нов програмен период, затова положихме усилия 2015 да не е нулева година. През следващия програмен период за развитие на градовете и регионите ни ще бъдат отделени 32 млрд лева", подчерта Василева. 

Президентът Росен Плевнелиев ще посети Пловдив за участие в Годишната среща на местните власти от Югоизточна Европа утре. В Международния панаир-Пловдив държавният глава ще открие конференция "Компетентност и готовност на местните власти от Югоизточна Европа за превенция и управление на кризи".


Още по темата: общо новини по темата: 6
18.05.2015 »
18.05.2015 »
18.05.2015 »
17.05.2015 »
15.05.2015 »
29.04.2015 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ако още малко ни вдигне данъците,ще сме още по щастливи че едвам си ги плащаме!
+7
 
 
При толкова европроекти, нима нямаше нито един, по който да усвоите срества, свързани с предвижването на трудно подвижните хора, тоест достъпна среда?! Има специализиран транспорт, който, за да го използваш, трябва да дадеш една седмица по-рано заявка, нещо, което по никакъв начин не е удобно, а и работи до 19 часа! Ами какво направихте на летище Крумово , и там няма среда за трудноподвижни?! Синът ми на летище Крумово го качиха на ръце, едва не го изпуснаха, със свалени панталони пътува през цялото време, а във Франкфурт - 112 чакаше до самолета, със специално столче с хидравлика го свалиха като бял човек!!! Не се налага и ползването на спец транспорт, защото там за всичко е помислено!!! Но пък за сметка на това си имате хотели, тузарски къщи, коли, охолен живот! Другите кучетата ги яли!!!
+2
 
 
Идеално,нека ни видят с очите си какъв резил сме...
+6
 
 
Аз не съм от щастливите хора, които живеят в Пловдив, синът ми също не е от щастливите, няма достъпна среда за трудноподвижните хора, няма транспорт, съобразен с тези хора, които са на количка, за да се придвижим от Пещерско шосе до Панаира трябват цели 2 часа, за да попаднеш на автобус , удобен за качване на количка, и при това с помощ от граждани, ПИТАМ АЗ, ЗАЩО В Пловдив НЯМА ОБЩИНСКИ ТРАНСПОРТ, ЗА ДА СЕ ДВИЖАТ МОДЕРНИ , СЪОБРАЗЕНИ С ТРУДНОПОДВИЖНИТЕ ХОРА, КОИТО СА НА КОЛИЧКИ, ЧАСТНИЯТ ТРАНСПОРТ ПРЕДЛАГА СТАРИ АВТОБУСИ, НЕПРИГОДНИ ЗА ТОВА!!! ПРИ СЛИЗАНЕ ОТ СПИРКАТА НА СЕМИНАРИЯТА, НЯМА КАК ДЕ СЕ ПРЕСЕЧЕ, ЗА ДА СЕ МИНЕ НА ОТСРЕЩНИЯ ТРОТОАР, А СРЕЩУ ПАНАИРА НЯМА КАК ДА СЕ ПОЛЗВА И ПОДЛЕЗЪТ, ЗАЩОТО Е СТРЪМНО, НЯМА И ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА ТАМ?! НАЛОЖИ СЕ ДА МИНЕМ ПРЕЗ КОЛИТЕ, КОЕТО Е ЗАПЛАХА ЗА ЖИВОТА НИ?! ЕЙ, ДОКОГА В ТАЯ ДЪРЖАВА, ДОКОГА В ТОЯ ГРАД, ТАКЪВ ГЕНОЦИД СПРЯМО ТЕЗИ СТРАДАЩИ ХОРА?! В ОБЩИНА Пловдив ИМА 2 ПЛАТФОРМИ, ЗА ДА ВЛЕЗЕШ В ОБЩИНАТА, НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КАК ДА ГИ ПОДКАРА, СРАМ И РЕЗИЛ, НАЛОЖИ СЕ ДА ИЗЛЯЗАТ , ЗА ДА СЕ ОСЪЩЕСТВИ КОМУНИКАЦИЯ, СЕГА СЕ ОТКРИВАТ ФОНТАНИТЕ, ИМА ЛИ ТРАНСПОРТ ЗА ТЕЗИ ХОРА, КОИТО СЪЩО СА ЧАСТ ОТ ТОВА ОБЩЕСТВО, ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ НЕ!!! ГОСПОДИН ТОТЕВ, СЪБЕРЕТЕ ЕКИПА СИ И ОСИГУРЕТЕ НОРМАЛЕН ЖИВОТ ЗА ХОРАТА, КОИТО НЕ СА КАТО ВАС, ПОМИСЛЕТЕ И ЗА ТЯХ! КАК ОЧАКВАТЕ ТЕЗИ ХОРА ДА ВИ ПОВЯРВАТ, КОГАТО НИЩО НЕ ПРАВИТЕ В ТАЗИ ПОСОКА?! ИНАЧЕ ИМАМЕ ПРЕТЕНЦИИТЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ГРАД? ВЪЗМУТЕНА СЪМ Е ЛЕКО КАЗАНО, ЩЕ СЪДЯ ОБЩИНАТА ЗА ТОЗИ ГЕНОЦИД!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: