Иван Стоянов зарадва с награди жителите, които облагородяват междублоковите пространства в район "Източен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:01 / 22.12.2021
1379
Жителите на район "Източен“ се отзоваха на призива на кмета г-н Иван Стоянов за отговорно отношение при ползването и опазването на междублоковите пространства, както и поддържане на тези зони в чист и приветлив вид.

В тази връзка бе проведена и инициативата на районния кмет под надслов "Да не спираме да бъдем добрият пример". Голяма част от междублоковите пространства в района се поддържат от граждани-доброволци. Районната администрация всяка година предоставят цветя, храсти и дървета на гражданите, които искат да облагородяват пространството около нашите домове.

Петима жители на района  бяха наградени за положените  усилия. Електрически косачки, храсторези и листосъбирачи са само част от градинската техника, която гражданите заявиха, че са необходими, за да се грижат за растителността в района, в който живеят. Всяко усилие и доброволен труд трябва да бъдат поощрявани, затова бе трудно да бъдат избрани най-добре поддържаните.

Стоянка  Пенчева  е на 76 години и сама поддържа, оформя и сади градинките  вече повече от  10 години. "Наскоро ми откраднаха инструментите, с които се грижех за градинката и сега съм изключително радостна, че получавам нови и по-хубави инструменти“, коментира тя.

През пролетта Илия Андонов показа цъфналите 300 рози, които е посадил. Той се грижи още и за 22 вишни, повече от 20 чинара и 35 туи. "Поддръжката и работата са много, затова електрическата  косачка, която получих  като подарък, ще ми е много от полза“. Друг награден жител  беше Нончо Ангелов, който поддържа създадената от него градина засадена с кипариси, бор и ели. 

Отличени  с електрически храсторез и електрически листосъбирач бяха Антон Сокеров и Николай Грудев, които облагородяват не само своята междублокова градинка, но и тези, които са в съседство. Засадили са дървета като албиция, акация, рустифина.

"Поддържането на междублоковите пространства  и подобряване на средата, в която живеем, трябва да се превърне  в социална отговорност и приоритет за всички нас. Всекидневната грижа и всяко индивидуално усилие  допринасят  за  приветливия  вид  не само на района ни, но и за цялостната  визия на града“ коментира кметът на район "Източен“ Иван Стоянов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).