ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Иван Петков от БСП: Показахме, че можем да управляваме, бяхме най-адекватните
Автор: Диана Бикова 16:43 / 03.08.2022Коментари (2)3212
© Plovdiv24.bg
Народният представител в 47 Народно събрание и председател на БСП - Пловдив Иван Петков направи пред Plovdiv24.bg равносметка на свършеното и несвършеното през изминалите седем месеца.

"БСП показа на обществото, че има възможности и може да управлява. Ние бяхме най-адекватните към ситуацията. Трябва да си дадем сметка, че този кабинет нямаше толеранс от 100 дни - още от първия ден получихме отвсякъде стрели срещу това, което правехме и което се случваше. Смятам, че представителите на БСП в Министерски съвет се представиха най-адекватно, което не е само мое мнение, а на хората" - каза в интервюто той.

Петков припомни, че бюджетът на социалното министерство е бил над 20 милиарда лева, което никога досега не се е случвало. Това, по думите му, показва ангажираността на партията към проблемите и решаването им. Като цяло, на парламента не му е стигнало времето да приеме законите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост. Причината е войната между ПП и ИТН, която доведе до краха на кабинета.

БСП стартира предизборната си кампания на традиционния събор на Бузлуджа. "Очакват ни тежки времена на криза. Надяваме се служебният кабинет да продължи добрите практики от кабинета "Петков" и това, което направихме в икономиката и социалната сфера. Не е време за кавги, всеки трябва да работи, служебният кабинет трябва да направи честни избори" - коментира бившият депутат.

Изненадата в служебното правителство лично за него е бившият му колега от парламентарната група на ПП Илин Димитров, който пое министерството на туризма. Очаквал е да има представители на БСП, но разликата с по-предишния служебен кабинет е, че сега не е поискано от Националния съвет да се даде право за участие, както е по устав. "Това не се направи, но всеки има право да съди за себе си. Пожелавам им да си свършат работата перфектно. Ресорите земеделие, правосъдие, спорт не са слаби, напротив" - заяви той.

Поредната епидемична обстановка ще се отрази сериозна на голяма част от икономиката и ще засегне предстоящите избори, смята Петков. Опасява се, че няма да има адекватна предизборната кампания, а заради отпускарския сезон ще има проблем с подреждането на листите, които трябва да се регистрират 35 дни преди деня на вота, т.е. в края на август.

На предстоящите избори БСП ще се яви самостоятелно, в коалиция "БСП за България" с традиционните си партньори като е възможно да се присъединят и други леви формации. Иван Петков опроверга твърденията на някои политически анализатори, че БСП ще прави предизборна коалиция с досегашните си партньори от управлението ДБ и ПП, с които са имали добър диалог.

Допуска, че ако фрагментацията в следващия 48-ми парламент продължи, е възможно да се влезе в нов цикъл избори в една година. Това обаче ще доведе до сваляне мнението на обществото за качеството на многопартийната система и може след време да се поиска друга форма на управление, например президентска република. 

Само преди десетина дни Иван Петков оглави БСП - Пловдив и веднага е започнал партийна дейност в града. След като НС определи критериите за издигане на кандидати, се надява градската организация да предложи пълна листа. Смята да предложи на колегите си от областната организация да направят общо откриване на кампанията на Копривките, както е било преди време, ако, разбира се, не се наложат ограничения заради усложнена ковид обстановка.

В интервюто коментира и отношенията с общинските съветници, които прекръстиха групата на "Автентична лява БСП". "Те не представляват Българската социалистическа партия в Общинския съвет. Това няма да попречи на нас като организация да бъдем активни сред обществото, да показваме нашите виждания по проблемите. Най-вероятно ще направим граждански съвет от експерти към Градския съвет, чрез който ще показваме нашите виждания за решаване на проблемите на община Пловдив".

Цялото интервю гледайте в прикаченото видео!



Още по темата: общо новини по темата: 981
22.02.2023 »
27.12.2022 »
26.12.2022 »
15.12.2022 »
10.12.2022 »
14.11.2022 »
предишна страница [ 1/164 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Петков, къде е купувача на гласове Другия бивш депутат от областта ?
0
 
 
Верно ли ? КУРНИ Сланинова се скъса ит кражби и сега в Пловдив депутат Йок ?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: