Искат пари за ремонта на Хуманитарната гимназия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:56 / 29.08.2023
3303
Групата на ГЕРБ внесе предложение в Общинският съвет, в което настоява местният парламент на Пловдив да даде съгласие да се осигурят средства в размер на 2 400 000 лв. с вкл. ДДС за финансиране на дейности на обект "Основен ремонт, консервация и реставрация, прилагане на мерки за енергийна ефективност и благоустрояване на дворното пространство на Хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий" - гр. Пловдив". Това съобщи председателят на групата Йордан Илиев, който днес заедно с кмета на район "Централен" Георги Стаменов и общински съветници от ГЕРБ посети обекта.

В момента, след проведена открита процедура по ЗОП, има избран изпълнител и сключен договор с "ВДХ" АД с частично осигурено финансиране.

Средствата са необходими за цялостен ремонт на покрива на сградата, подмяна на дограма и реставрация на фасадата и за цялостното завършване на строително-монтажните работи по сградата, която е обявена като недвижима културна ценност с категория "национално значение", научна област "историческа- архитектурно-строителна НКЦ".

Администрацията на "Централен", начело с районния кмет Георги Стаменов, изготвя възлагателни писма, с които ще бъдат възложени СМР, съобразно КСС по процедурата.

По план цялостният ремонт ще трае две години, ще се работи само по време на лятната ваканция, като целта е да не се създава напрежение сред учениците (около 2000 деца) и родители. По този начин фирмата-изпълнител ще завърши възложените дейности в рамките на текущата лятна ваканция.

Следва да се има предвид обстоятелството, че реализацията на одобрения проект и ползата от инвестираните средства е не само от възстановяването на единичен паметник на културата с национално значение, а и осигуряването на подходяща учебна среда, съобразена със съвременните нормативни изисквания в едно от най-големите и елитни учебни заведения на град Пловдив, подчертават общинските съветници от ГЕРБ.

Припомням, че през пролетта на 2019 година след разговори с училищните ръководства и родители по предложение на ГЕРБ бяха прехвърлени на Хуманитарната гимназия "Св. Св. Кирил и Методий“ и ОУ "Княз Александър I“ сто хиляди лева за изготвянето на проект за ремонт на сградата, в която се помещават двете учебни заведения.

Година по-рано бяха отпуснати средства за ремонти в сградата, както и за обновяването на емблематичната актова зала на ХГ "Св. Св. Кирил и Методий".

Виж коментарите (0)

Още по темата (47):
01.05.2024 Има или няма дръжки новата дограма на Хуманитарната гимназия?
31.12.2023 Георги Стаменов каза за новата сграда на ОУ "Княз Александър I"
27.12.2023 Дано се намерят пари за една от емблемите на Пловдив
17.12.2023 Приключи ремонтът на най-старата гимназия в страната
29.09.2023 Стефан Стоянов с оптимистична новина за ремонта на Хуманитарната
25.09.2023 Ремонтът на Хуманитарната гимназия в Пловдив роди нов бисер
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението с градския транспорт в Пловдив е критично
Пловдивчанин: Добре че жена ми издърпа детето!
Цвета Караянчева в община "Родопи": Имаме амбиция за открито упра...
Загадка от "Кючука": Кой е с предимство?
Чудесни новини за детето, малтретирано в Пловдив: Добре е и ходи ...
Наглостта на тарикатите в Пловдив няма край


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).