ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Инвеститор показа как иска да преобрази тютюневите складове в Пловдив
Автор: Васил Динев 13:17 / 17.03.2016Коментари (13)10529
Plovdiv24.bg публикува позицията на инвеститора "Одрин"8 ЕООД без редакторска намеса. Тя е във връзка с актуалната тема за съдбата на тютюневите складове в Пловдив. Припомняме, че най-четената пловдивска медия единствена пусна идейния проект за склада, намиращ се на улица "Одрин" 8. Ето и мнението на инвеститора:

С оглед на изключително високия обществен интерес към инвестиционния проект на дружеството ни на ул. "Одрин" 8, бихме искали да заявим категорично, че във всичките си действия досега сме се ръководили и ще продължим да се ръководим от закона, спазвайки разпоредбите му, в диалог с институциите и в името на това в град като Пловдив да се реализират добри проекти, които развиват бизнеса и създават работни места. 

В същото време, ние разбираме чувствителността на пловдивчани към сгради с архитектурна и историческа стойност и по тази причина категорично заявяваме, че дружеството ни "Одрин" 8 е инвеститор, който има отношение и опит към сгради-паметници на културата. Показват го досегашни наши проекти. 

Представяме ви визуализации на други наши проекти с тютюневи складове на улиците "Иван Вазов" и "Екзарх Йосиф". Ние самите ще потърсим още по-активен диалог, за да покажем на какво ниво реализираме инвестиционните си намерения. 

Ще посочим и още една наша инвестиция - красива къща, която няма как да не сте забелязали, защото тя се отличава като една от малкото реновирани сгради на улица "Иван Вазов" - намира се на номер 42, където се помещава телевизия "Европа".

Сградата е паметник на културата и попада в охранителната зона. Ние я реставрирахме по перфектен начин, съобразявайки се с архитектурата, независимо, че никой не изиска от нас съгласуване с НИНКН, като в задния двор на имота издигнахме нова сграда. 
 
По същия начин - отговорно, подходихме и към сградата на "Одрин" 8. Работейки по реализацията на инвестицията ни, ние още от самото начало сме наясно, че сградата не е паметник на културата, но въпреки това създадохме през 2010 година проект, който да запази интересната в архитектурно отношение фасада. 

Той ясно показва намеренията ни и не е променян през всичките тези години. Не е представян в общината към момента на издаване на строителното разрешение. 

Важно е да уточним, че самото строително разрешение, което имаме, е до кота 0. 

Ще се радваме, ако до обществеността стигне проекта, с който ние отчитаме, че става дума за сграда, която с едно или друго архитектурно решение - трябва да остави знак и бъде запазена. Самите ние ще го покажем публично пред пловдивчани. 

Заявяваме категоричното си намерение да продължим активен диалог с институциите пред обществеността. Вярваме, че в името на това в Пловдив да се реализира още един успешен инвестиционен проект - трябва да се намери най-доброто решение. 

В тази посока подкрепяме и усилията на Община Пловдив за изясняване на ситуацията и изискването на необходимите документи от Министерството на културата и НИНКН, тъй като сме убедени, че общинската администрация и главният архитект са предприемали действия единствено съобразно закона.


Още по темата: общо новини по темата: 100
03.01.2024 »
11.11.2023 »
18.03.2023 »
20.01.2023 »
04.02.2022 »
23.11.2021 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Дааа, нагледно ни показват, че слаломът не е само зимен спорт...
на 17.03.2016 г.
-4
 
 
Протестърите , и сега какво правим . Инвеститора ,мисля 3-ти проект ви показва . Какво , пак ли не ви харесва!? Или ви е срам да си поискате . Жалки платени лекенца .
+9
 
 
Ако всички грозни и порутени сгради в Центъра бъдат превърнати в подобни сгради, аз съм ЗА. Категорично предпочитам градът ни да е с красиви, представителни и поддържани, преобразени от руини постройки.
0
 
 
Ами грозничко стоят тези сгради, пък и не изглежда целта да е да се запази автентичната сграда, по скоро да се използва мястото. И за да няма недоволство да сложим някаква подобна фасада....
+13
 
 
След има няма 2 седмици си "изработиха" позиция. Само една препоръка...Преди да почнете нещо ЗНАЧИМО,информирайте ПРЕДВАРИТЕЛНО...а не в почивни дни да действате. Нищо против инициативите и проектите ВИ..ама,коригирайте си проекта за улица Одрин 8!И когато в проектите надграждате с ново строителство,подчертавайте формите на старото.Нека те да са акцента, иначе Новото отгоре,захлупва и смачква старата фасада и визуално няма приемственост,няма преход ,а седи като кичозна кръпка или придатък. Специално за сградата на Одрин 8,проекта за високото тяло зад АГ Юг е напълно излишен и е безмислен. Възстановете си сегашната фасада в целия обем и си го надградете с още 2 етажа...обема на застроена площ ще е същата ,че и повече от "нарисуваната" от вас!
+6
 
 
Харесва ми! Нямам отношение по спорните точки за "паметник на културата", но като редови гражданин, съм ЗА с двете ръце всички стари и порутени сгради да се ортаботят в подобен вид и най-вече да се ползват, не като клоаки или сборища на бездомници и наркомани..
+2
 
 
Ама дадохте фалшиви документи - ВЪЗСТАНОВЕТЕ ДО ТУХЛА ТЮТЮНЕВИЯ СКЛАД !!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Почина патриарх Неофит
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: